Un nou studiu spune că riști să te îmbolnăvești mai repede acasă de Covid-19, decât dacă ieși din casă

covid
Imagine de Engin Akyurt via Pixabay

Oamenii riscă mai mult să se îmbolnăvească de COVID-19 acasă decât în afara locuinței, spune un nou studiu.

Epidemiologii sud-coreeni au descoperit că oamenii riscă mai mult să se îmbolnăvească de Covid-19 acasă, de la membrii familiei, decât în exteriorul locuinței.

Reuters a scos la iveală un studiu care vorbește despre 5.706 de „pacienți index”, care au fost testați pozitiv pentru coronavirus, și peste 59.000 de persoane care au intrat în contact cu aceștia.

Rezultatele sunt de-a dreptul surprinzătoare. Mai puțin de 2% din contactele din afara locuinței pacienților au luat virusul, în timp ce aproape 12% din contactele casnice ale pacienților au contractat boala, iar rata infecției din locuință a fost mai mare atunci când primele cazuri confirmate au fost adolescenți sau persoane cu vârste cuprinse între 60 și 70 de ani.

Aceste grupe de vârstă sunt mai susceptibile să fie în contact strâns cu membrii familiei, deoarece au mai multă nevoie de protecție sau sprijin”, explică Jeong Eun-kyeong, directorul Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din Coreea de Sud (KCDC) și unul dintre autorii studiului.

Copiii cu vârsta de nouă ani sau mai mici au probabilități scăzute să fie pacienți index, a declarat dr. Choe Young-june, profesor asistent la Universitatea de Medicină din Hallym, cel care a condus studiul.

Copiii cu COVID-19 au fost, de asemenea, mai susceptibili de a fi asimptomatici decât adulții, ceea ce a făcut mai dificilă identificarea cazurilor de pacienți index.

Timp liber

plante de apartament

Top 6 plante și flori de apartament

La prima vedere, despre florile și plantele de apartament s-ar putea spune că au un rol strict decorativ, înfrumusețează locuința [...]

Afectiuni

avortul spontan

Avortul spontan se poate preveni? Părerea și sfaturile medicului

Pierderea unei sarcini reprezintă o traumă pentru orice femeie, iar una dintre angoasele pe care aceasta le are este dacă [...]

Afectiuni

Maria Nicoară

Ce este odontofobia? Medicul Maria Nicoară ne vorbește despre problema care afectează atât copiii, dar și adulții

Mulți dintre români ajung să își piardă dinții din cauza fricii de durere, de stomatolog, de instrumentele din clinică. Cu [...]