Mintea oamenilor asimilează, pe termen lung, stresul și acest lucru duce la numeroase dezechilibre, inclusiv la boli ce ne afectează fizic. Așadar, află cum să-ți faci creierul să gândească pozitiv?
Aproape 40% dintre obiceiurile noastre zilnice sunt automatisme, în care creierul nu trebuie să ia decizii. Folosește timpul în care faci un astfel de gest, precum spălatul pe dinți, pentru a planta un gând pozitiv. De exemplu, gândește-te la o reușită de-a ta sau la cineva drag.
Atunci când lucrurile nu merg cum vrei sau cum îți faci planul, în loc de „da” sau „nu”, folosește puterea lui „poate”. Chiar dacă vrei să deții controlul, nu depinde mereu de tine. Așa că, în loc să ai așteptări stricte, fii deschis(ă) la felurile numeroase în care se poate soluționa o problemă. În plus, în astfel de situații, uneori se rezolvă de la sine sau primești un ajutor așteptat sau neașteptat.
E grozav să poți încheia rapid listele de sarcini de peste zi. Alteori, acest tip de urgentare nu face decât să pună presiune pe tine și pe ceilalți. Stresul poate fi creativ, dar nu atunci când devine o constantă în viața ta de zi cu zi.
Lista de sarcini rareori se scurtează, iar ceilalți nu se vor grăbi să îți dea pauze. Ia-ți mai multe pauze scurte în timpul zilei, altfel, la finalul zilei sentimentul de stres te va copleși. Cu foarte puține excepții și doar în domenii de activitate foarte riguroase, totul mai poate aștepta o secundă!
Este contraproductiv să încerci să rezolvi mereu mai multe sarcini în același timp. Perioadele mai aglomerate nu trebuie transformate într-un stil de viață. Pentru că avem o capacitate de concentrare ce scade după câteva ore, efortul va fi mai mare, dar rezultatele, rareori, mai bune.
Alegerea prietenilor este unul dintre cei mai importanți factori care reglează nivelul de fericire. Dacă aceștia vorbesc doar despre ei și se plâng de tot ce nu le merge, e timpul să cauți oameni mai pozitivi, care te fac să te simți bine, ascultată și importantă!
O gândire pozitivă nu înseamnă să gândești în continuu. Pauzele în gândire sunt și ele foarte importante și le poți obține prin meditație sau yoga. Ar putea funcționa la fel de bine îngrijirea unui animal de companie sau o plimbare în aer liber.
Fii activă zi de zi. Fă-ți o rutină în casă, chiar și atunci când nu ai nimic de făcut. Activitatea fizică ajută mintea să scape de energia negativă.
Fii atentă la ce și cât mănânci, dar și la calitatea nutrițională. Stresul, anxietatea și alte afectiuni ale creierului pot fi legate și de lipsa unor vitamine din corp și a unor hormoni.
Nu trebuie să renunți la ambițiile tale sau la jobul pe care îl ai, dar trebuie să lași loc și pentru un hobby sau pentru ceva ce îți place, măcar din când în când.
Sentimentul de eșec apare de multe ori din cauza căutării perfecțiunii. Cum să gândești pozitiv? În loc să îți dorești viața perfectă, spune-i creierului tău că poți mai mult, dar nu e și obligatoriu. Cu alte cuvinte, sunt suficient de bun sau de bună exact așa cum sunt. Să fii mai indulgent cu tine, să nu te critici prea aspru fac parte din transformarea unei experiențe negative în una pozitivă. Da-ți o șansă în fața fiecărui eșec. Data viitoare vei încerca să faci lucrurile diferit.
Majoritatea oamenilor sunt dispuși să trăiască și acumuleze mai mult emoțiile negative. Iar specialiștii spun că pentru a anula un gând negativ este nevoie de trei gânduri pozitive. Zilnic, mintea noastră procesează între 50.000 și 70.000 de gânduri, fiecare mai mult sau mai puțin încărcat emoțional. La atât de multe provocări, în mod cert trebuie să devenim cât mai buni în a face creierul să gândească pozitiv.
Foto: pexels.com