5 metode pentru un plus de motivație, când faci sport acasă

echipament sport
Photo: Pixabay.com

Sportul înseamnă sănătate și cel puțin jumătate de oră de mișcare în fiecare zi poate face minuni pentru organismul tău. Dar, pentru că timpul poate fi o mare problemă, atunci când vine vorba de mers la sală sau de alergat în parc, fă sport în confortul casei tale. E nevoie de perseverență și de voință, însă, de îndată ce îți găsești motivația, lucrurile vor deveni mult mai simple.

Așadar, ți-ai propus să faci sport acasă, în mod constant, câteva zeci de minute pe zi. Pornind de la această dorință, e important să lucrezi cu mentalul tău și să-ți găsești motivația. Gândește-te că vei purta din nou rochia preferată, de exemplu, și că talia ta își va recăpăta dimensiunea dorită. Sau că abdomenul va deveni mai suplu. În plus, pielea și mușchii se vor tonifia și, în timp, vei avea o condiție fizică de invidiat. Pentru un plus de motivație, ai nevoie de câteva metode care să te ajute să nu cazi pradă delăsării. Găsești, mai jos, cinci idei care te vor determina să faci sport acasă, în mod constant:

Amenajează un colț al casei special pentru sport

Apucă-te de sport în mod organizat, chiar dacă vei face mișcare acasă, unde nu te vede nimeni. Începe prin a face shopping. Alege echipamentul potrivit pentru tine, ia-ți o planșă specială pentru exerciții de fitness și o pereche de pantofi sport care să nu alunece. Poți investi și în două greutăți. Ganterele te vor ajuta să-ți întărești mușchii membrelor. Dacă ai un brand preferat, poți profita de ocazie să-ți reînnoiești garderoba. De exemplu, în gama de produse Nike de la B-mall.ro, găsești o varietate de haine și accesorii sport, potrivite, inclusiv, pentru a fi purtate în timpul liber. Așadar, găsește un loc în casă, întinde salteaua de fitness, așază ganterele și asigură-te că ai suficient loc să te desfășori.

Fă-ți un playlist cu muzica preferată

Exercițiile vor fi mult mai plăcute, dacă le vei executa în timp ce asculți muzica preferată. Înainte de a începe seria de antrenamente, fă-ți un playlist. Vei îmbina utilul mișcării cu relaxarea dată de cântecele favorite.

Setează-ți niște obiective clare

Sportul nu trebuie să fie un chin, însă, este necesar să-ți setezi câteva obiective clare. Fă-ți un program săptămânal, în funcție de agenda ta, și de timpul de care dispui. E suficient să acorzi 30 de minute pe zi antrenamentului, fie că îl faci dimineața, înainte să pleci la birou sau seara, când ajungi acasă. Folosește un reminder și nu te abate de la program. În timp, va deveni o rutină și nu va mai fi deloc greu să te mobilizezi, mai ales, când vei vedea și primele rezultate.

Gândește-te cât de bine vor arăta hainele pe tine

Sigur ai o rochie pe care n-ai mai îmbrăcat-o din cauza siluetei sau un sacou care nu mai merge încheiat. Ei bine, fă un exercițiu de imaginație și gândește-te cât de bine te vei simți atunci când vei putea purta, din nou, hainele pe care încă le ai în garderobă.

Amintește-ți că sănătatea e cea mai importantă

Poate cea mai importantă motivație este faptul că sănătatea trebuie să primeze. Un organism sănătos este esențial, iar mișcarea ajută la păstrarea unui tonus bun și ține la distanță numeroase probleme la interior. Sedentarismul poate cauza numeroase neplăceri în timp, astfel că este esențial să păstrezi un stil de viață echilibrat.

Încearcă să eviți scuzele de tipul „Am avut o zi grea, nu mai am energie pentru a face sport“. Ridică-te de pe canapea și acordă 20 sau 30 de minute pe zi exercițiilor fizice și vei vedea că, după o perioadă, te vei simți în formă și cu mai multă poftă de viață.

Alimente

gianluca mech nutritionist

Ce pește sau fructe de mare recomandă nutriționistul. Care e mai sănătos?

Peștele și fructele de mare reprezintă opțiunea preferată a multor oameni, mai ales atunci când țin un regim de slăbire [...]

Timp liber

somn

Avantajele alegerii unor așternuturi din mătase naturală

Așternuturile din mătase creează o atmosferă fermecătoare pentru dormit, pe lângă frumusețea, rafinamentul și senzația de lux. Există mai multe [...]

Noutati

Dr. Ion Codoreanu

5 reguli de aur pentru prevenirea accidentărilor la schi

A început sezonul de ski și snowboard, iar majoritatea celor pasionați de sporturile de iarnă știu cât de important e [...]