Vrei să mergi la sală? Uite ce măsuri de protecție trebuie să respecți din 15 iunie

fitness
Photo by William Choquette from Pexels

După trei luni în care nu s-a putut face sport în sălile de fitness și centrele sportive închise, începând de luni, 15 iunie, autoritățile au decis că se pot relua aceste activități, evident, în anumite condiții de distanțare socială.

Autoritățile au publicat zilele acestea care sunt regulile pe care trebuie să le respecți dacă vrei să reîncepi antrenamentele în centrele de sport și sălile de fitness.

Accesul la dușuri, saună sau masaj este interzis

Ordinul emis de Ministerul Sportului și Ministerul Sănătății menționează că accesul în sala de sport să se facă pe baza unei programări prealabile, fie prin telefon, fie online.

Fiecare trebuie să-și aducă de acasă prosop și sunt obligați să dezinfecteze aparatele pe care lucrează, dar și să-și dezinfecteze mâinile.

Accesul în vestiare se va face păstrându-se distanțarea socială: doi metri între clienți. În plus, în vestiare trebuie să existe dezinfectanți. Accesul la dușuri, saună sau masaj este interzis.

Fiecărei persoane i se va aloca o suprafață de șapte metri pătrați pentru a se antrena. În cazul antrenamentelor de grup, de genul aerobic sau kangoo jumps, fiecărui participant la grupă trebuie să i se acorde o suprafață de 10 metri pătrați.

Purtarea măștii este obligatorie la recepție și în zonele comune

Pentru a evita aglomerarea, autoritățile recomandă ca participanții să ajungă la ore diferite. ”Este recomandat ca participanții să ajungă la momente diferite la locul de desfășurare, pentru a evita aglomerarea de persoane în anumite puncte. În funcție de infrastructura locației, este recomandat să fie folosite căi diferite către punctul de desfășurare a competiției”, precizează documentul.

În plus, este obligatorie purtarea măștii la recepție, în zonele comune și la intrarea în sală.

Citește și: 20 de minute, numai atât! Ce se poate întâmpla cu organismul tău dacă faci asta în fiecare zi

Lifestyle

REGULAMENT GIVEAWAY Facebook Great.Doc

REGULAMENT CONCURS Great.Giveaway Organizator Concursul este realizat de catre compania  THE AV ONLINE S.R.L, cu sediul pe str. Decebal nr. [...]

Afectiuni

lapte

Diferența dintre intoleranța la lactoză și alergia la proteinele din lapte de vacă. Ce înseamnă fiecare și cum se manifestă

Deși sunt două afecțiuni total diferite, intoleranța la lactoză și alergia la proteinele din lapte de vacă sunt adesea confundate [...]

Noutati

decese

Primul deces în România din cauza COVID-19

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că pe teritoriul țării noastre a fost înregistrat primul deces al unui pacient infectat [...]