Ce trebuie să faci ca să slăbești cu oțet de mere

oțet de mere
Imagine de Wicherek via Pixabay

Oțetul este un aliment de bază care se găsește în orice fel de bucătărie, succesul momentului fiind însă reprezentat de oțetul de mere care se pare că a ajuns să fie tratat ca un superaliment.

De ce? Acesta este de mare ajutor în lupta cu diabetul de tip 2, dar ajută și la albirea dinților. Cea mai recentă descoperire în privința oțetului de mere este faptul că acesta contribuie și la scăderea ăn greutate, nu semnificativ, dar de durată. Acesta te poate ajuta să scazi în greutate treptat și fără efecte secundare, dar și să-ți menții greutatea sub control.

Carol Johnston, profesor la Şcoala de Nutriţie şi Sănătate din cadrul Universităţii din Arizona, este cel care a studiat oțetul de mere mai mulți ani la rând și a descoperit că deși nu este asociat cu o scădere dramatică în greutate, ci este vorba de numai 2 kilograme în decurs de 12 săptămâni, acesta te poate ajuta să scapi de kilogramele nedorite dacă consumi două lingurițe de oțet diluat de 2 ori pe zi.

Nu neapărat numărul kilogramelor este important, ci Johnston pune accent pe faptul că oțetul de mere poate aduce schimbări metabolice în organism.

Acidul acetic, un ingredient pe care îl conțin toate tipurile de oțet, este cel care se face răspunzător de toate aceste schimbări digestive sănătoase pentru că împiedică acumularea de grăsimi. Experții recomandă să bei puțin oțet de mere înainte de masă. Acesta poate stimula digestia și poate reduce timpul de depunere a grăsimilor în tractul digestiv, ceea ce reduce riscul acumulării de grăsime.

Oțetul are numeroase beneficii asupra organismului

Dieta Mediteraneană este un regim alimentar care se bazează pe consumul de oțet balsamic sau de vin roșu, ea fiind considerată una dintre cele mai sănătoase diete din lume.

Atenție însă, de fiecare dată oțetul trebuie diluat cu apă pentru că altfel acesta poate distruge gâtul sau esofagul. Dacă vrei să optezi și pentru acest lucru în dieta ta zilnică, trebuie să menționăm cu cele două lingurițe de oțet diluat se consumă chiar înainte de masă.

Pe lângă faptul că te ajută să îți îmbunătățești digestia și să scapi de câteva kilograme, acesta are și numeroase beneficii asupra organismului. Iată mai jos numai câteva dintre ele:

Oțetul de mere este un remediu indicat mai ales în cazul afecțiunilor care necesită tratament medicamentos cu antibiotice.

• Previne infecția sinusurilor și faringita streptococică;

• Reduce colesterolul;

• Vindecă afecțiuni ale pielii, precum acneea;

• Previne intoxicația alimentară;

• Luptă împotriva declanșării alergiilor;

• Previne oboseala musculară după exerciții fizice;

• Stimulează sistemul imunitar;

• Accelerează metabolismul, promovând pierderea în greutate;

• Îmbunătățește digestia și previne constipația;

• Ameliorează simptomele de artrită și gută;

• Previne litiaza renală și infecțiile de tract urinar.

Oțetul de mere nu cauzează efecte secundare dacă este utilizat cu moderație și cu precauție

Tot oțetul de mere este un remediu excelent și împotriva respirației urât mirositoare sau te ajută să elimini mirosul neplăcut al corpului, deoarece reduce pH-ul pielii, iar bacteriile nu supraviețuiesc pe suprafețe cu pH scăzut.

Există multe remedii homemade pentru oțetul de mere și, poate cel mai cunoscut dintre ele este legat de mătreață. Tot ce trebuie să faci este să clătești părul cu oțet de mere și apă și vei avea un păr strălucitor și sănătos.

Oțetul de mere nu cauzează efecte secundare dacă este utilizat cu moderație și cu precauție.

Citește și: Frișcă fără mixer, da se poate! Iată ce trebuie să faci

Sanatate

masca

Este sa nu periculos aerul expirat prin mască? Ce spun medicii

Masca de protecție și chiar și cea din bumbac ajută nu doar la limitarea răspândirii noului coronavirus în comunitate, ci [...]

Alimente

vara

Ce este bine să mănânci vara. Topul alimentelor recomandate pe caniculă

Temperaturile au început să crească simțitor și este posibil ca primul afectat să fie organismul, de aceea, chiar dacă te [...]

Afectiuni

acnee

Acnee. Care sunt cauzele și cum se tratează?

Boală de piele localizată de obicei la nivelul feței, caracterizată de apariția unei inflamații în zona foliculilor de păr și [...]