Cheescake cu fructe de padure

Rețetă de cheesecacke cu fructe de pădure fără coacere:

Pentru această prăjitură aveți nevoie în primul rând de răbdare. De ce de răbdare? Pentru că totul este făcut la rece, fără coacere.

Pentru blatul de biscuiți, aveți nevoie de 350 de grame de biscuiți digestivi, 200 de grame de unt topit care se amestecă cu biscuiții măcinați în blender. Textura compoziției trebuie să fie cea a nisipului ud. După ce compoziția capătă textura necesară se pune la rece și se prepară crema de mascarpone.

Pentru cremă, aveți nevoie de 500 de grame de mascarpone, 500 de ml de frișcă lichidă foarte rece, 150 de grame de zahăr pudră, 20 de grame de gelatină hidratată în aproximativ 100 de ml de apă rece și de 100 de ml de lapte cald, dar nu fiert pentru că gelatina își va pierde proprietățile dacă laptele e adus la temperatura de fierbere.

Cum se prepară compoziția

Mascarpone se toarnă într-un bol incăpător unde se bate cu mixerul la viteze mică. Treptat se adaugă frișca lichidă și cantitatea de zahăr. Asta poate oscila de cât de dulce vrei să o faci. După ce frișca și mascarpone s-au încorporat bine, se adaugă esență de vanilie, de rom sau de migdale; în funcție de plăcerea fiecaruia dintre voi. Eu am ales-o pe cea de rom. La final, dizolvați gelatina în laptele cald si turnați laptele peste  mascarpone. Mixați la viteză mare maxim 3 minute deoarece frișca se poate tăia. Peste blatul de biscuiți  turnați compoziția și lasați-o la frigider pentru aproximativ 30 de minute pentru a se forma acea pojghiță.

Jeleul-un deliciu

Eu am ales fructele de pădure pentru că sunt răcoroase și nu sunt extrem de dulci încât să creeze greață. Pentru jeleu aveți nevoie de 350 de grame de fructe de pădure peste care puneți 3 linguri de zăhăr (aproximativ 75 de grame) și le lăsați să fiarbă pe foc cam 10-15 minute. Între timp, dizolvați 10 grame de gelatină în 50 de ml de apă și lăsați-o să se activeze. Luați fructele de pe foc și lăsați-le cam 10 minute să se răcească apoi cu un blender mixați până obțineți un piure de fructe. Peste acest piure adăugați gelatina dizolvată în apă și mai mixați circa un minut. Turnați jeleul peste crema de mascarpone și dați la rece pentru 6 ore sau cel mai bine peste noapte. Et voila, un cheesecake făcut în casă fără coacere. Felia de cheesecake se poate servi alături de un pahar de limonadă sau un pahar de Sangria sau de un vin rose în zilele toride de vară!

Noutati

Dr. Rares Nechifor

90% dintre fibromele uterine pot fi tratate non-chirugical. Dr. Rareș Nechifor explica beneficiile embolizarii.

Dr. Rareș Nechifor, medic primar radiologie intervențională, semnalează că 90% dintre fibroamele uterine depistate se pot trata și în România [...]

Sanatate

măști medicale

Sunt sau nu eficiente măștile medicale? Cât de sigure sunt și cum se folosesc corect

Măștile medicale sunt o măsură din ce în ce mai populară atunci când vine vorba despre răspândirea unei boli respiratorii, [...]

Afectiuni

masca medicinala

Mituri despre Coronavirus demontate de specialiști

Din simplul fapt că acest Coronavirus este un virus nou care afectează atâția oamenii, au apărut o mulțime de informații [...]