Greșeli care îți încetinesc metabolismul

Un metabolism echilibrat este esențial pentru a pierde în greutate și a menține greutatea dorită mai mult timp. Mai multe greșeli comune ale stilului de viață îți pot încetini metabolismul. Ai mai jos o listă cu greșeli care îți încetinesc metabolismul.

În mod regulat, aceste obiceiuri ar putea îngreuna pierderea în greutate și te pot expune la recâștigarea rapidă a kilogramelor pierdute.

Greșeli care îți încetinesc metabolismul

Iată greșeli care îți încetinesc metabolismul și îți pot da peste cap starea de sănătate a organismului. Prea puține calorii pot provoca o scădere majoră a metabolismului. Deși este necesar un deficit de calorii pentru pierderea în greutate, poate fi contraproductiv ca aportul caloric să scadă prea mult.

Când îți scazi drastic aportul de calorii, corpul tău simte că alimentele pe care i le dai sunt mai rare și scade rata cu care arde caloriile.

Studiile controlate la persoanele slabe și supraponderale confirmă că consumul a mai puțin de 1.000 de calorii pe zi poate avea un impact semnificativ asupra ratei metabolice.

Chiar și atunci când restricția calorică este mai moderată, poate încetini metabolismul.

Dacă vei pierde în greutate prin restricție calorică, nu restricționa prea mult aportul de calorii sau pentru prea mult timp.

Consumul de proteine

Consumul suficient de proteine este extrem de important pentru atingerea și menținerea unei greutăți sănătoase.

Pe lângă faptul că te ajută să te simți plină, aportul ridicat de proteine poate crește semnificativ rata la care corpul tău arde caloriile.

Creșterea metabolismului care are loc după digestie se numește efect termic al alimentelor (TEF). Efectul termic al proteinelor este mult mai mare decât cel al carbohidraților sau al grăsimilor. Într-adevăr, studiile indică faptul că consumul de proteine crește temporar metabolismul cu aproximativ 20–30%, comparativ cu 5–10% pentru carbohidrați și 3% sau mai puțin pentru grăsimi.

Deși rata metabolică încetinește inevitabil în timpul pierderii în greutate și continuă să fie mai lentă în timpul menținerii greutății, dovezile sugerează că un aport mai mare de proteine poate minimiza acest efect

Stil de viață sedentar

A fi sedentar poate duce la o scădere semnificativă a numărului de calorii pe care le arzi în fiecare zi.

În special, mulți oameni au stiluri de viață care implică în principal statul pe scaun la locul de muncă, ceea ce poate avea efecte negative asupra ratei metabolice și a sănătății generale.

Deși antrenamentul sau practicarea sportului poate avea un impact major asupra numărului de calorii pe care le arzi, chiar și activitatea fizică de bază, cum ar fi ridicarea în picioare, coborârea și urcarea scărilor, te poate ajuta să arzi calorii.

Acest tip de activitate este denumit termogeneza activității fără efort (NEAT).

Nu dormi suficient

Somnul este extrem de important pentru o sănătate bună.
Dacă dormi mai puține ore decât ai nevoie poate crește riscul de apariție a unui număr de boli, inclusiv boli de inimă, diabet și depresie.

Mai multe studii arată că somnul inadecvat poate, de asemenea, să scadă rata metabolică și să crească probabilitatea de a crește în greutate.

Lipsa somnului este agravată de dormitul în timpul zilei, nu noaptea. Acest model de somn perturbă ritmurile circadiene ale corpului sau ceasul intern.

Consumul de băuturi dulci

Băuturile îndulcite cu zahăr sunt dăunătoare sănătății tale. Consumul ridicat este legat de diferite afecțiuni, inclusiv rezistența la insulină, diabetul și obezitatea.

Multe dintre efectele negative ale băuturilor îndulcite cu zahăr pot fi atribuite fructozei. Zahărul de masă conține 50% fructoză, în timp ce siropul de porumb bogat în fructoză conține 55% fructoză.

Consumul frecvent de băuturi îndulcite cu zahăr poate încetini metabolismul.

Cu toate acestea, cercetările arată că consumul excesiv de fructoză promovează stocarea crescută a grăsimilor în burtă și ficat.

Sanatate

Cum scapi de celulită? X Magic – tratamentul benefic pentru slăbirea localizată

Primăvara se apropie cu pași rapizi, așa că din ce în ce mai multe doamne se apucă de diete, mișcare [...]

Afectiuni

stetoscop

Care e diferența dintre atacul de cord și stopul cardiac. Dr. Oana Simion, medic cardiolog, ne explică.

De multe ori, oamenii nu-și pot da seama care este diferența dintre atacul de cord și stopul cardiac. Dr. Oana [...]

Detox

Mai multe alimente verzi care sunt specifice unei cure de detoxifiere

Cum să îți ajuți corpul să se detoxifice în siguranță, conform experților

Rețelele sociale te fac de cele mai multe ori să te gândești la detoxifiere, adică să îți cureți corpul de [...]