Cum te ajută dieta ketogenică să scapi de dependența de zahăr

gianluca mech

Dependența de zahăr constituie o reală problemă pentru foarte mulți oameni în zilele noastre, întrucât acest ingredient este inclus în foarte multe alimente. Zahărul în exces duce la acumularea de kilograme nedorite și la declanșarea multor afecțiuni. Nutriționistul Gianluca Mech explică cum putem scăpa de această dependență cu ajutorul dietei ketogenice. 

„Zahărul este peste tot! Te obișnuiești cu el și, cu cât consumi mai mult, cu atât va începe să îți placă mai mult. Oamenii ajung să nu aibî destulă voință pentru a renunța la gustări dulci, biscuiți sau prăjituri, pentru că au dezvoltat o dependență fizică de zahăr”, explică nutriționistul Gianluca Mech.

Dependența, cel mai grav efect negativ al zahărului asupra sănătății

„Cel mai grav efect negativ al consumului de zahăr este dependența. Poate fi cumva comparată cu sclavia. Dacă te naști și trăiești în sclavie, crezi că asta este normalitatea. Dacă te naști și trăiești într-o familie în care se consumă zahăr, din nou, crezi că asta e normalitatea. Trebuie să îți dai seama că, de fapt, nu asta e normalitatea și atunci ai șansa de a schimba ceva în bine în viața ta. Aveți grijă și reflectați la acest lucru! Noi am cercetat ani de zile și am reușit să producem alimente fără zahăr, care te ajută să combați dependența de acest ingredient. Produsele din Dieta Tisanoreica sunt îmbogățite cu o serie de plante ce combat dependența de zahăr, una dintre aceste plante fiind Griffonia”, spune nutriționistul Gianluca Mech. 

Dieta ketogenică, de folos în lupta cu dependența de zahăr

“Dieta ketogenică poate fi de folos atunci când vrei să scapi de dependeța de zahăr. Îți ajută pancreasul să se odihnească pentru că nu mai consumi zahăr. S-a dovedit prin studii științifice faptul că dieta mea luptă împotriva rezistenței la insulină”, adaugă nutriționistul.

Diabetul și infertilitatea, cauzate de rezistența la insulină

„Ești obișnuit încă din copilărie să consumi mult zahăr, astfel că pancreasul tău produce continuu insulină pentru a balansa nivelul de zahăr din sânge. Încetul cu încetul, corpul se obișnuiește cu insulina și trebuie să producă din ce în ce mai multă, devenind într-un final rezistent la insulină. Așa apare diabetul de tip 2. Alt efect negativ al rezistenței la insulină este sindromul de ovare polichistice, prima cauză a infertilității în cazul femeilor. S-a făcut recent un studiu care a dovedit că dieta mea combate acest sindrom al ovarelor polichistice. Am avut rezultate extraordinare”, declară nutriționistul Gianluca Mech. 

ketogenic

Noi produse Glicemic Friendly în Dieta Tisanoreica

Nutriționistul italian Gianluca Mech a lansat linia de produse „Glicemic Friendly” ce face parte din gama Dietei Tisanoreica. Acestea sunt gustări și dulciuri delicioase special concepute pentru cei care vor să slăbească ori să își mențină silueta, pentru diabetici sau pentru cei ce țin o dietă ketogenică.

Cornuri și biscuiți Glicemic Friendly

„Am aplicat rețeta Glicemic Friendly pentru multe tipuri de alimente care, îmi mod normal, ar fi pline de zahăr și nu ar fi indicte celor cu diabet sau care vor să slăbească. Așadar, avem cornuri, biscuiți cu diferite arome, brioșe, praline, mini fursecuri, alune învelite în ciocolată, și multe altele, fără conservanți sau înlocuitori novici ai zahărului”, explică Gianluca Mech.

Cui se adresează produsele Glicemic Friendly?

„Produsele Tisanoreica Glicemic Friendly pot fi consumate de persoanele supraponderale sau cele care își doresc să își mențină greutatea în anumite limite. De asemenea, de persoanele care doresc să urmeze o dietă cu indice glicemic scăzut, de cei care respectă un protocol dietetic (chiar și în fază ketogenică). Ele se adresează până la urmă oricui dorește o gustare care să fie delicioasă și sănătoasă în același timp”, spune nutriționistul Gianluca Mech.

Ce este Dieta Tisanoreica?

Dieta Tisanoreica reprezintă un program de nutriție fito-ketogenic bazat pe alimente concepute din ingrediente 100% naturale. Are la bază ingrediente cu un conținut redus de carbohidrați, iar alimentele sunt gândite pentru a imita cât mai bine aspectul și gustul celor obișnuite, bogate în carbohidrați. Include supe, omlete, pâine, pizza, ciocolată, biscuiți, criossant, brioșe, băuturi calde sau băuturi proaspete din fructe.

Psihologie

coronavirus

Rămâi om în timpul carantinei. Protejează-ți mintea și totul va fi bine

Chiar dacă în ultimul timp se vorbește foarte mult de distanțare socială, acest lucru nu înseamnă că trebuie să te [...]

Afectiuni

O femeie în picioarele goale la malul mării

Care este diferența dintre bătături și calusuri: cauze și simptome

Batăturile și calusurile sunt straturi groase, întărite ale pielii, care se dezvoltă atunci când pielea încearcă să se protejeze împotriva [...]

Alimente

ulei samburi struguri

Uleiul din sâmburi de struguri. Ce beneficii are?

Uleiul din sâmburi de struguri este considerat de mulți medici un superaliment. Extras în urma presării strugurilor, uleiul este un [...]