Destinația care primește nota 10 în anul 2020. Este insula de top a Europei

grecia
Imagine via Pixabay

Insula Paros din Grecia a fost numită cea mai bună din Europa, în 2020, în cadrul Travel + Leisure’s World’s Best Awards 2020, scrie insider.com.

Potrivit Travel + Leisure, Paros este unul dintre cela mai frumoase porturi din Grecia, chiar dacă mulți ar spune că se află într-un sat de pescari, Naoussa.

Studiul are la bază răspunsurile a mii de turiști care au acordat ratinguri în funcție de activitățile desfășurate în numeroase destinații din Europa, de obiectivele turistice, de peisaje, atracții ale naturii, plaje, mâncare și ospitalitate.

Este a doua oară când Paros câștigă titlul de cea mai bună insulă a Europei, după ce s-a mai bucurat de acest titlu și în anul 2018. În anul 2019, Milos, o altă insulă superbă a Greciei a deținut acest titlu, după ce a fost numărul 1 în preferințele turiștilor.

Care sunt secretele Parosului și ce îi atrage pe turiști

Paros a fost considerată mult timp secretul Greciei. Dar acum a fost dezvăluit.

Apa este atât de clară încât ai impresia că te afli în Caraibe.

Se poate ajunge rapid de la Atena la Paros cu feribotul, în numai câteva ore, dar se poate ateriza și pe Paros National Airport.

Chiar dacă este o insulă mică, plajele cu nisip alb, stâncile cu relief dramatic, micile sate tradiționale și arhitecura antică te cuceresc pe loc și iremediabil.

Dintre punctele de atracție importante ale Parosului putem numi biserica Panagia Ekatontapiliani, construită în secolul 4 și cunoscută ca „Biserica cu o sută de uși”, fortăreața venețiană Naoussa, care a fost construită de venețieni în secolul 15 pentru a proteja insula de pirați, strada Bizantină, cea mai veche potecă de pe insulă. Este pavată cu marmură și datează din 1000 d.Hr.

Paros Park este un loc superb, unde poți face drumeții, poți studia stâncile și te poți bucura de asemenea de frumusețile din subteran, de peșteri. Vara, În Paros Park se țin concerte în amfiteatrul în aer liber.

Plajele din Paros sunt senzaționale. Kolymbithres, aflată între stânci, este preferata localnicilor. Santa Maria este perfectă pentru familii. Golden Beach este pentru iubitorii sporturilor nautice, iar kitesurferii pot merge în populara Pounda.

Paros este celebră și pentru viața de noapte, sunt multe cluburi și baruri, mai ales în Parikia și Naoussa.

Nici preparatele culinare nu se lasă mai prejos. Dacă îți plac fructele de mare, în Paros este locul tău. Toate sunt foarte proaspete.

Afectiuni

borcane

Botulismul: cauze, simptome, tratament și prevenție

Botulismul este o afecțiune gravă, cauzată de o neurotoxină produsă de bacteria Clostridium botulinum. Dacă nu se aplică un tratament [...]

Sanatate

sarcină

Lichidul amniotic, mai puțin sau în exces, o situație care le sperie pe viitoarele mame

Lichidul amniotic este elementul principal pe parcursul sarcinii. Fie că este prea puțin, fie că este prea mult, cantitatea este [...]

Noutati

Dr. Laura Girbea

(P) Dr. Laura Gîrbea: ‘’De ce sa alegi aparatul dentar Damon Clear in tratamentul ortodontic?’’

Scopul unui aparat dentar este acela de a trata diverse afectiuni de aliniere, inghesuire sau proeminenta a dintilor. Tratamentul ortodontic [...]