Ce covor alegi dacă ai parchet gri – 6 variante de modele şi culori

covor

Podelele gri devin un element oarecum fierbinte în designurile moderne. Pardoselile gri și deschise emană eleganță și rafinament, destul de greu de reprodus . Nuanțele din familia gri se îmbină bine cu o gamă de culori, oferind decoratorilor destul de multă flexibilitate în timpul decorării.

Griul este ușor de coordonat, deoarece este o culoare neutră. Alegerea unei culori neutre a pardoselii deschide posibilitatea ca mobilierul, decorul și lucrările de artă să iasă frumos în evidență. Pardoseala gri poate fi utilizată în aproape orice decor, inclusiv în camere de zi, dormitoare, băi, bucătării etc.

Podelele gri sunt disponibile în general în 5 nuanțe – roșu, maro sau bej, albastru, verde și galben. Podelele maro sau bej și galben conferă camerei o atmosferă reconfortantă, subtilă, în timp ce nuanțele de albastru transformă spațiul pentru a-l lăsa contemporan și răcoros. În cele din urmă, podelele gri deschis dau impresia unei camere deschise, aerisite. Înțelegerea acestor nuanțe din podeaua ta gri te va ajuta foarte mult în timp ce decorezi o cameră cu ele.

În funcție de subton, poți utiliza următoarele scheme de culori pentru a-ți decora camera cu covorul potrivit:

Roșu

Dacă podeaua ta are subtonuri roșii, rozul și cremul sunt culori excelente de utilizat ca însoțitori. Căldura acestor două nuanțe va funcționa pentru a contracara răceala extremă a griului. Somonul, în special, este un însoțitor superb al griului – o nuanță subtilă care se potrivește cu podeaua ta gri și oferă o eleganță minunată camerei.

Verde

Pentru pardoselile gri cu o nuanță verde, culorile calde sunt o idee minunată. Acest lucru se datorează faptului că atât verde, cât și gri sunt considerate culori de răcire în spectru; adăugarea de culori calde, cum ar fi galbenul și roșu, chiar la capătul opus al acestui spectru, va ajuta la compensarea unei părți din această răceală. Roșu, mai ales, este o culoare direct complementară; folosește o nuanță care este luminată cu alb sau se potrivește cu nuanța din pardoseala ta gri.

Gri deschis

Dacă ai o pardoseală gri deschisă solidă, cu nuanțe subtile sau minime, culorile precum argintiu, bej, crem și salvie sunt tovarăși excelenți. Aceste culori se adaugă la seninătatea oferită de podeaua ta gri.

Albastru

Pentru pardoselile cenușii cu nuanțe albastre, nuanțele precum cerul adaugă răceală în plus. Dacă dorești să completezi direct nuanțele albastre, utilizează nuanțe precum auriu și galben. Pentru a neutraliza efectul griului tău, folosește alb cremos. Poți adăuga puțin  maro care îți va face camera mai caldă.

Maro

Pardoselile gri deschise, cu nuanțe maro, se potrivesc bine cu nuanțe neutre, nuanțe bronzate și negru, ceea ce duce la un rezultat final cald și sofisticat.

Utilizarea culorilor bej și maro nu este de obicei recomandată atunci când se combină cu un gri mai rece. Cu toate acestea, folosind griuri mai calde, acestea sunt alegeri bune pentru asocierea cu culorile bej și maro. Pardoseala gri deschis se combină excelent cu o paletă de culori calde, cum ar fi crem și bej, o combinație potrivită inclusiv la covoarele pentru dormitor. Pentru o senzație masculină mai modernă, încearcă să folosești un ton argintiu.

Gri închis

Gri închis funcționează incredibil de bine cu gri deschis și roșu – vei avea o cameră elegantă, îndrăzneață și urbană. Această combinația de culori va crea un aspect elegant.

Pentru a alege covorul poți folosi o culoare complementară sau o culoare contrastantă; nuanțe precum roz, crem, galben, auriu și maro sunt culori complementare, în timp ce roșu, verde și negru sunt contraste excelente. Poți decide, de asemenea, nuanța de utilizat, în funcție de senzația pe care o dorești. Culorile albastru și argintiu dau o senzație rece camerei, în timp ce roșu, galben și auriu sunt culori calde.

Poți folosi de asemenea o gamă largă de covoare cu modele, care pot completa atât decorurile tradiționale, cât și cele moderne. Alege dintre stiluri contemporane în carouri și dungi, până la modele mai convenționale de panouri și motive.

Covorul elegant, curat, simplu și clasic are de obicei culori neutre și creează un fundal confortabil și frumos camerei alături de o atmosferă relaxantă și liniștită.

Reține, nu trebuie să te lipești complet de această paletă de culori; în cele din urmă alegerea covorului se reduce la ceea ce îți place și preferi. Griul în sine este o culoare delicată, aerisită și atemporală, în plus, este foarte flexibil, deoarece vine cu o gamă largă de culori, astfel încât alegerea covorului este una ușoară.

Psihologie

Facebook

Grupurile de mămici de pe Facebook, un pericol? Ce se poate întâmpla dacă nu selectezi informațiile

În era social media este practic imposibil să nu faci parte dintr-un grup de mămici de pe Facebook. Sunt o [...]

Sport

tanya croitoru

Ce tip de mișcare poți să faci după pandemie? Tanya Croitoru, personal trainer, ne dă câteva sfaturi

Este timpul să părăsiți casa după carantină, dar este înfricoșător să vă infectați și, în general, cumva reticenți? Iată ce trebuie să faceți! 🔶️ Puteți face în sfârșit [...]

Nutritie si sport

gianluca mech

Cum te ajută dieta ketogenică să scapi de dependența de zahăr

Dependența de zahăr constituie o reală problemă pentru foarte mulți oameni în zilele noastre, întrucât acest ingredient este inclus în [...]