5 idei pentru o seara relaxantă

baie
Sursa: Vivre

Seara este, în general, momentul în care organismul tău este într-o stare de tranziție între o zi agitată și plină de responsabilități și liniștea completă din timpul nopții. Doar că, seara poate arăta diferit în funcție de personalitate și stilul de viață al fiecăruia. 

Dacă ești în căutarea unor idei care să te facă să te relaxezi complet, primul sfat este să îți dai voie să te deconectezi de la toate grijile și să ai grijă, în principal, de tine. Iată câteva sfaturi pe care să le pui ușor în aplicare: 

Închide electronicele

Lumina albastră a ecranelor telefoanelor, laptopurilor sau tabletelor îți afectează ochii și îți poate modifica ritmul circadian al corpului, transmițând semnale că este, încă, ziuă. Acest lucru îți va afecta, fără dubii, producția de melatonină – hormonul somnului. De aceea, ar fi indicat ca, seara, să te deconectezi de la emailuri, responsabilități, cereri din partea șefilor sau ale colegilor și să-i oferi creierului tău o binemeritată pauză. Încearcă să te ții departe de electronice, măcar cu o oră înainte de culcare, și vei adormi mai ușor. 

Pune muzică 

Nimic nu e mai relaxant decât să îți transformi casa în locul în care te simți perfect și în care abia aștepți să ajungi. Și nimic mai simplu. Așa că, seara, când ajungi acasă, pune niște muzică în surdină. Poate fi playlistul preferat sau unul relaxat. Tot ce contează este să te scoată din starea de alertă la care ai fost supus și să te poți bucura de liniște în timp de mănânci sau bei un ceai.

Fă o baie relaxantă

Baia este apogeul relaxării de seara. Când ai timp, poate, nu în fiecare seară, dar o dată pe săptămână, oferă-ți un moment de răsfăț în cadă, cu muzică bună, poate sare de mare și uleiuri parfumate în apă. După o astfel de experiență, vei fi un om nou și toată oboseala din corp se va duce, ca prin minune. Ca să prelungești sentimentul, când ieși din cadă/duș poartă ceva confortabil. Dacă nu ai ceva pe plac, găsești halate baie pe vivre.ro, articole care te vor ajuta să îți transformi serile în unele și mai relaxante.

Aprinde lumina ambientală

Pentru că lumina puternică transmite creierului semnale contradictorii, asigură-te că încăperile în care îți petreci timpul seara sunt pornite doar veiozele sau lampadarele. Lumina scăzută îți va ajuta corpul cu producerea melatoninei. Pune în funcțiune lumina ambientală sau, de ce nu, aprinde doar niște lumânărele parfuma.

Bea o cană de ceai

Senzația de relaxare este destul de greu de obținut dacă nu faci un efort în acest sens. Infuziile din plante, însă, fără un adaos de cofeină sunt o modalitate excelentă să te destresezi la sfârșitul zilei. Încearcă mușețel, lavandă, floare de lămâi sau mentă. Aceste arome te pot ajuta să îți relaxezi corpul și să adormi mult mai ușor. Unele dintre ele reduc stresul sau anxietatea ce se pot instala din cauza provocărilor de pe timpul zilei sau ale celor care vor urma.

Sanatate

lacrimi

Probleme medicale pe care le poți rezolva prin plâns

Bright Side a furnizat de curând niște date care arată încă o dată că plânsul nu este doar pentru femei, [...]

Sanatate

5 principii ale comunicării eficiente în relația de cuplu

Îi este foarte comod psihicului să gândească emoțional, mai ales atunci când se simte amenințat. Dintr-o perspectivă “romanticizată”, putem descrie [...]

Nutritie si sport

O femeie care are într-o mână un măr și în cealaltă o gogoașă

Obiceiuri alimentare periculoase pe care e indicat să le oprești cât mai repede

Mâncarea, când este mai mult decât mâncare, îți poate afecta relația cu tine însuți și cu ceilalți. De aceea, am [...]