Avantajele alegerii unor așternuturi din mătase naturală

somn
Photo by FreePik

Așternuturile din mătase creează o atmosferă fermecătoare pentru dormit, pe lângă frumusețea, rafinamentul și senzația de lux. Există mai multe avantaje atunci când vine vorba de utilizarea așternuturilor din mătase. Mătasea naturală este o fibră proteică (fibroină) și este apropiată de compoziția pielii umane.

Materialul de mătase este moale, rezistent și are un luciu frumos. Mătasea poate absorbi umezeala până la 40% din greutatea sa, fără a se simți că este umedă sau fără a-și pierde calitățile izolatoare. Nu se șifonează și, datorită compoziției firului, se poate colora cu ușurință. Este posibil chiar să fi auzit în trecut cât de bine este să dormi pe o pernă din mătase, să ai părul mai puțin creț dimineața și pielea fără urme ciudate.

Mătasea este un material care permite circulația adecvată a aerului

Mătasea naturală conține 18 aminoacizi capabili să repare micile leziuni ale pielii, să îmbunătățească aspectul liniilor de expresie și să diminueze ridurile. Mai mult, mătasea reduce riscul de frecare, astfel încât părul dvs. este protejat de vârfurile despicate. Și dacă aceste beneficii nu sunt suficiente, este bine să știți că mătasea este hipoalergenică, ceea ce înseamnă că nu vă va irita pielea. Mătasea este un material care permite circulația adecvată a aerului. Această calitate o face perfectă pentru reglarea temperaturii. Deci, dacă sunteți genul de persoană care se încălzește noaptea și transpiră foarte mult, lenjeriile din mătase ar putea fi o alternativă bună:

  • Sunt încântătoare la atingere.
  • Au un aspect rafinat, de lux.
  • Sunt anti-alergice, potrivite pentru persoanele cu piele sensibilă.
  • Sunt rezistente la spălare și în timp.
  • Pot fi folosit în orice anotimp.

Așternuturile de pat din mătase sunt ușor de întreținut

Așternuturile de pat din mătase sunt o investiție semnificativă la început, dar dacă le alegeți pe cele de calitate, acestea vor rezista între 15 și 20 de ani. De asemenea, sunt ușor de întreținut. Pot fi spălate în mașina de spălat, la o temperatură de 30 de grade, cu programul pentru materiale delicate.

Aveți grijă, totuși, atunci când alegeți articole vândute sub denumirea de mătase naturală! Dacă în specificația de pe etichetă găsiți „poli…” la începutul numelor firelor din țesătură, puteți fi sigur din acel moment că există și fire sintetice. Sunt pe piață, de asemenea, mătase sintetică și mătase vegetală, dar niciuna dintre ele nu se poate compara cu mătasea naturală autentică. Nu uitați, doar în țesăturile confecționate din mătase naturală 100% vă veți simți confortabil.

Citește și: Te afectează la fel ca jocurile de noroc. Ce se poate întâmpla dacă te uiți foarte mult la seriale

Lifestyle

avocado

De ce este Vitamina E bună pentru piele

Îngrijirea tenului se numără printre cele mai importante ritualuri din viața unei femei și dacă vitaminele A și C sunt [...]

Sanatate

stomatolog

5 criterii de care să ții cont în alegerea unei clinici stomatologice

Vizita regulată la dentist este esențială pentru sănătatea ta orală și este important să apelezi la ajutorul medicului stomatolog preventiv, [...]

Sanatate

aer condiționat

Cum se curăță corect aparatul de aer condiționat

Pe timpul verii aparatul de aer condiționat este unul dintre cele mai populare electrocasnice din casă. Ce se întâmplă însă [...]