Marmura verde Guatemala: noua tendință în amenajările interioare

marmura
Sursa: Piatraonline.ro

Marmura este o rocă obținută prin metamorfoza calcarului. Luându-și numele din greaca veche, de la a străluci/a luci, marmura este un material folosit în construcții de mii de ani. Cu multe culori și venaturi, marmura este un material apreciat de persoanele care au ales-o pentru amenajarea interioarelor. Pe lângă rezistența pentru care este recunoscută, marmura se găsește, natural, în mai multe culori, cele mai obișnuite fiind: alb, cenușiu, negru, gri sau roșu.

Una dintre culorile, cu adevărat, speciale este verdele Guatemala care devine rapid o nouă tendință în amenajările interioare.

Ce este marmura verde Guatemala?

Luându-și coloritul de la cristalele de serpentin sau de la dolomit cu impurități de siliciu, marmura verde Guatemala impresionează prin coloritul verde, traversat de venaturi albe, care te transportă în junglele tropicale. Această piatră naturală este un tribut adus paradisului din Guatemala, un loc plin de cultură, scăldat de Marea Caraibelor și Oceanul Pacific. 

Triburile indigene au considerat serpentinul ca fiind magic și au considerat că le dă puteri de vindecare și înțelepciune. De aici, și caracterul magic și enigmatic pe care îl oferă marmura verde. Din acest motiv, marmura verde Guatemala a captat atenția arhitecților și a designerilor de interior din întreaga lume, fiind folosită în cele mai luxoase hoteluri din lume. De asemenea, această piatră poate fi folosită pentru a oferi un strop de culoare și imaginație sălbatică și în interioare: băi, dușuri, bucătării sau blaturi de bucătărie. 

Cum poți folosi marmura verde Guatemala în amenajările interioare?

Beneficiind de o explozie verde de culoare, marmura este, de asemenea, rezistentă la apă sau zgârieturi, lucru care o face perfectă pentru utilizarea în băi și dușuri sau bucătării. Oferind unicitate locului în care este pusă, marmura verde Guatemala poate fi o alegere îndrăzneață, dar care atrage toate privirile și aprecierile celor care o văd.

Poți folosi marmura verde în băi sau dușuri

Creează o adevărată oază cu influențe de junglă tropicală prin instalarea marmurii verzi în baie. Poți placa pardoseala sau pereții, iar, dacă vrei ceva mai subtil, te poți orienta pentru placarea căzii sau a cabinei de duș.

Culoarea verde este o alegere curajoasă, dar, care, sigur va face din baia ta una cu adevărat aparte. Faptul că marmura nu este un material poros este o alegere inteligentă pentru băi, spații cu un nivel de umiditate ridicat. Poți încerca mai multe modele de marmură de baie de la https://www.piatraonline.ro/.

Poți folosi marmura verde în bucătărie

Marmura verde poate atrage toate privirile în bucătăria ta dacă alegi să o pui în locurile potrivite. Fiind un material rezistent la apă și zgârieturi și având un colorit aparte, poate fi o piesă importantă din bucătăria ta. Dacă vrei să îți transformi, cu adevărat, bucătăria, atunci poți să plachezi pereții sau pardoselile. Astfel, vei avea un spațiu ușor de întreținut, cu o eleganță aparte și un aspect unic.

Dacă, totuși, nu vrei un proiect atât de mare, poți folosi marmura verde Guatemala pe post de splashback (panou antistropi). Panoul vine montat pe un perete pentru a-l proteja de stropi și pete, fiind și un loc de evadare datorită culorii verzi naturale.

Iar, pentru cineva care își petrece mult timp în bucătărie și vrea un blat cu adevărat aparte, culoarea verde traversată de venaturi albe poate fi alegerea perfectă.

Marmura verde este un material exotic pe care poți să-l folosești în casa ta, pentru că oferă eleganță și un stil aparte locuinței tale. Pornește într-o călătorie spre un paradis verde și descoperă noua tendință în amenajările interioare.

Sanatate

Coronavirus

Covid-19 are noi simptome? Ce spun specialiștii

Febră mare, tuse seacă, respirație îngreunată. Acestea au fost primele simptome anunțate de Organizația Mondială a Sănătății ca fiind definitorii [...]

Timp liber

Trendurile pentru nunțile din 2022! Ce rochii, make-up, hair-styling, flori, decoruri și elemente de organizare se poartă?

Master floristul Nicu Bocancea, designerul Andreea Mărcuță, hair-stylist-ul Adrian Perjovschi și echipa sa de hair și make-up și wedding planner-ul [...]

Familie

ziua copilului

De ce se sărbătorește ziua copilului pe 1 iunie. Ce semnificație are această dată

Data de 1 iunie a fost aleasă pentru a sărbători ziua copiilor la nivel global, însă aceasta este o sărbătoare [...]