Igiena personală. Nu sări peste ea în timpul pandemiei.

baie in cada
Photo by Andrea Piacquadio from Pexels

Nu renunța la igiena personală zilnică chiar dacă stai acasă. E important să îți faci o rutină și în această perioadă. Spălatul mâinilor sau al întregului corp, cu o baie fierbinte sau un duș, pot părea, la prima vedere, acțiuni banale. Până la urmă, cel puțin la nivel teoretic, igiena zilnică ar trebui să fie un obicei peste care nu prea ai avea cum să sari.

Și chiar dacă nu mai mergi la job sau ieșirile din casă sunt din ce în ce mai rare, când vine vorba de igiena personală nu ar trebui să existe schimbări. Dimpotrivă: poate acum ai mai mult timp de tine și nu mai ești pe fugă, dimineața, la duș. Și nici seara, înainte de culcare, atât de obosit/ă încât să sari peste baie. 

Ține cont de următoarele patru sfaturi, atunci când te speli, pentru a-ți proteja pielea:

Fă duș, nu baie în cadă

De ce dușul este mai bun decât o baie în cadă? Pentru că baia te deshidratează, mai ales dacă stai mult în cadă. E bine să faci și o baie dacă vrei să te relaxezi, dar asta din când în când.

Folosește doar gel de duș sau un săpun delicat

https://constantips.ro/4-sfaturi-utile-pentru-atunci-cand-te-speli/

Caută produsele potrivite pentru pielea ta. Unul bogat în săpun de curățare (cum este cel pentru mâini) s-ar putea să îți lase pielea uscată și să-ți creeze un disconfort. În plus, e plăcut ca, după ce ai făcut duș, să rămâi cu senzația de piele curată dar și catifelată, în același timp. Până găsești produsul preferat, încearcă mai multe variante.

Usucă-ți pielea prin tapotare

La finalul dușului, clătește-ți bine corpul cu apă pentru a curăța orice urmă de produs. Apoi, usucă pielea cu ajutorul unui prosop, prin tapotarea cu delicatețe a picioarelor, brațelor, pieptului cu un prosop. NU freca agresiv pielea.

Mai multe sfaturi despre igiena persoanlă sunt disponibile pe constantips.ro

Citește și: Avantajele alegerii unor așternuturi din mătase naturală

Sanatate

sarcină

Curmalele, un must pentru femeile însărcinate

Este cunoscut faptul că fructele și legumele trebuie să facă parte din alimentația de zi cu zi a oricărui om, [...]

Sanatate

filme

Producții noi pe Netflix în luna august. Iată ce poți urmări

Anul acesta te-a bulversat complet, nu-i așa? Sigur ți-a dat planurile peste cap pandemia, sigur nu te așteptai să dureze [...]

Dieta si nutritie

durere de cap

Dieta anti-migrenă: cum poți scăpa de durerile de cap

Durerile de cap se numără printre cele mai supărătoare dureri. Apar atunci când te aștepți mai puțin și îți pot [...]