Ce este și la ce ajută terapia Vampir

femeie
Photo by Andrea Piacquadio from Pexels

Expunerea necontrolată la soare sau frig, acneea sau trecerea anilor produc o schimbare a pielii neplăcută și vizibilă, cu pete pigmentare, lipsa elasticității, luminozității. În medicina estetică se folosește mai nou o procedură revoluționară, care întinerește, revitalizează și înfrumusețează pielea cu resurse proprii – sângele pacientului.

Terapia Vampir sau PRP – Platelet-Rich Plasma a fost folosită initial în ortopedie, dar s-a demonstrat că dă rezultate remarcabile și în alte specialități medicale, medicina estetică,  stomatologie, ginecologie.

Pentru efectuarea tratamentului, pacientului i se recoltează sânge, o cantitate de circa 10 ml. Proba de sânge este supusă unui proces de centrifugare, timp în care plasma și trombocitele sunt separate de restul elementelor din sânge. Rezultatul, o plasma îmbogățită cu aminoacizi și vitamine, este injectat cu un ac fin la nivel subcutanat în zona care se dorește a fi reîntinerită. Poate fi zona facială – în jurul ochilor, gurii, nasului -, a decolteului și chiar a mâinilor. Estompează cearcănele, stimulează creșterea părului pe scalp și tratează și vergeturile, în egală măsură.

Plasma conține un cocktail compus din plachete, cellule stem, enzime, nutrienți, anticorpi, hormoni, glucoză, proteine, lipide și albumină numai bun pentru regenerarea pielii deteriorate de soare, acne sau odată cu înaintarea în vârstă. Practic este o stimulare a organismului, cu resurse proprii, să se regenereze natural”, arată Marian Simion, chirurg estetician.

Dr. Marian Simion: ”Terapia Vampir acționează în timp, având rezultate pe termen lung, nu doar pe moment

Tratamentul producenoi vase de sânge, ajută la apariția de proteine la nivelul pielii – colagen, fibrină, elastină. Pe înțelesul tuturor, tenul va fi din nou luminos și sănătos, mai hidratat, cu riduri mai puține.

“Spre deosebire de alte proceduri minim-invazive de întinerire și menținere a pielii, cum sunt injecțiile cu toxină botulinică sau cu acid hialuronic, terapia Vampir acționează în timp, având rezultate pe termen lung, ani de zile, nu doar pe moment, ceea ce face să fie eficientă din punct de vedere al analizei cost-beneficiu”, arată medicul Marian Simion.

Nu există limită de vârstă pentru terapia Vampir. Ea se adresează atât persoanelor tinere, care vor să prevină efectele îmbătrânirii, cât și celor mature, care vor să aibă o îmbunătățire și menținere a calității pielii și a țesuturilor.

Se realizează trei ședințe consecutive în cadrul unei terapii, la o distanță de o lună, și se repetă după o jumătate de an, ca întreținere.

Nu există nici efecte secundare demonstrate, însă terapia nu este indicată persoanelor care au cancer, boli de sânge, tumori, boli autoimmune sau infecții.

Psihologie

panica

Atacurile de panică. Care e cel mai dificil obstacol în vindecarea lor

Cu un număr crescut de cazuri la nivel global, anxietatea și atacul de panică devin două dintre cele mai îngrijorătoare [...]

Noutati

ochi

(P) Ce suplimente alimentare te ajută să ții la distanță afecțiunile oculare

Ochii, cele mai importante dintre organele noastre de simt, au nevoie de o ingriire speciala. Cu atat mai mult cu [...]

Timp liber

baie

5 idei pentru o seara relaxantă

Seara este, în general, momentul în care organismul tău este într-o stare de tranziție între o zi agitată și plină [...]