Infiltrațiile intra-articulare cu acid hialuronic, terapie recomandată în sezonul rece

Durerile articulare sau lipsa mobilității sunt suferințe care apar frecvent în sezonul rece. Înaintarea în vârstă, sedentarismul, proasta vitaminizare sunt câteva dintre motivele care duc la instalarea suferințelor articulare. Așa cum spuneam, sezonul rece favorizează, ba chiar acutizează aceste simptome neplăcute, însă medicii vin cu soluții care să ajute pacienții să treacă mai ușor peste ele.

„Infiltrațiile cu acid hialuronic se utilizează cu rezulatate execelente de mai bine de 35 de ani. Utilizarea infiltrațiilor cu acid hialuronic împiedică articulația să se compromită în mod irecuperabil și scade riscul de a apela mai târziu la artroplastie (operație chirurgicală de înlocuire a articulației cu o proteză). Infiltrațiile intra-articulare presupun injectarea de acid hialuronic direct în articulație și se efectuează în conformitate cu diagnosticul stabilit de către medicul ortoped”, explică dr. Tarek Nazer, chirurg ortoped și traumatolog.

Dr. Tarek Nazer: ”Infiltrațiile intra-articulare presupun injectarea de acid hialuronic direct în articulație”

Tratamentul este recomandat, în special, pacienților diagnosticați cu boli degenerative. Așadar, gonartroza, coxartroza, artroza gleznei, artroza de umăr sunt recomandări imediate pentru acest tip de terapie. „De ce acid hialuronic? Pentru că este un compus format din acid glucuronic și N-acetilglucosamină ce se secretă în mod natural de către organismul uman, fiind prezent în derm, lichidul sinovial al articulațiilor și în umoarea vitroasă a ochiului”, continuă specialistul.

Un avantaj important al injecțiilor intra-articulare cu acid hialuronic este acela că procedura este lipsită de complicații majore. Cel mai frecvent, pot apărea edemul și disconfortul la nivelul locului injectării.

Efectele pot dura câteva luni, chiar ani. Infiltrațiile cu acid hialuronic au șanse mari de reușită și în mod cert repetarea injecțiilor încetinește procesul degenerativ.

artroza

Noutati

maini cu manusi

Un studiu recent a dezvăluit cât rezistă de fapt în aer Coronavirusul

De luni bune, mai bine de trei, oamenii de știință se străduiesc cu toate forțele să găsească un remediu pentru [...]

Sarcina & bebe

bebeluș

Fontanela bebelușului: ce este, când se închide și ce anomalii poate avea

Expresia „moalele capului” este una destul de des întâlnită atunci când vorbim despre un bebeluș. Ea se referă la zonele [...]

Afectiuni

ochi

Blefarita. De ce apare inflamația pleoapelor?

Blefarita este inflamația pleoapelor. Blefarita afectează de obicei ambii ochi de-a lungul marginilor pleoapelor și apare frecvent când glandele minuscule [...]