Care sunt cele mai sănătoase recomandări pentru îngrijirea tenului?

beauty

Obiceiurile din viața de zi cu zi pot contribui la aspectul și sănătatea tenului tău. De aceea, este important să afli care sunt cele mai sănătoase recomandări ale experților privind schimbarea stilului de viață, pentru a le corela apoi cu o rutină zilnică de îngrijire a tenului, pe baza unor produse potrivite.

Ținând cont de cele 5 recomandări despre care vom discuta în rândurile acestui articol, dar și de expertiza specialistului la care apelezi, poate fi încetinit procesul de îmbătrânire a pielii și poate fi evitată o serie de probleme dermatologice.

1. Protejează pielea tenului împotriva razelor de soare

Una dintre cele mai importante soluții pentru îngrijrea pielii tenului are legătura cu protejarea sa în fața acțiunii soarelui. Expunerea îndelungată în fața razelor de soare determină apariția ridurlor, petelor pigmentare, dar și a altor probleme de sănătate grave, precum cancerul de piele.

Pentru o protecție corectă a pielii tenului împotriva soarelui se recomandă: 

  • Utilizarea soluțiilor de protecție solară: acestea trebuie să conțină un factor SPF cu o valoare minimă 15;
  • Adăpostirea la umbră: recomadare de urmat în zilele cu soare puternic, în intervalul orar 10:00 – 16:00.
  • Utilizarea soluțiilor vestimentare cu rol de protecție: în zilele însorite de vară, acoperă-ți capul cu pălării ce dispun de boruri largi.

2. Ține cont de faptul că fumatul afectează tenul 

Fumatul determină un aspect îmbătrânit al pileii, contribuind la formarea ridurilor. De asemenea, fumatul îngustează vasele de sânge de mici dimeniuni din straturile exterioare ale pielii, ceea ce determină un flux sanguin redus, așadar, un aspect palid al tenului.

Acest proces determină și un nivel de oxigenare a pielii mai scăzut, limitând totodată și acțiunea subtanțelor nutritive, benefice pentru piele, asupra acestui organ.

Fumatul afectează nivelurile de colagen și elastină, fibre care conferă pielii tenului tău elasticitate. În plus, expresiile faciale din timpul fumatului (încruntarea pentru protejarea ochilor de fum, subțierea buzelor pentru inhalarea fumului samd) au un caracter repetitiv și pot contribui, de asemenea, la formarea ridurilor.

3. Asigură-te că îți construiești un ritual de îngrijre corect

În timpul rutinei zilnice de îngrijire a pielii tenului, este important să ții cont de următoarele recomandări, astfel încât expunerea în fața factorilor de risc să poată fi minimizată: 

  • Limitează timpul dedicat băii, deoarece acțiunea apei asupra pielii contribuie la îndepărtarea fluidelor din structura acesteia.
  • Cere sfatul unui specialist în privința solutiilor de îngrijire a tenului. În urma unui consult de specialitate, acesta îți poate recomanda soluții potrivite pentru specificul pielii fetei tale, sau pentru orice tip de piele, precum apa micelara de la Cerave
  • Usucă pielea prin tamponări aplicate cu blândețe, pentru a îndepărta apa și eventualele reziduuri ale soluției pentru igienă utilizate în timpul băii.
  • Utilizează o soluție pentru hidratarea pielii uscate. Apa micelară de la Cerave poate reprezenta un produs ideal pentru această etapă de după baie. Informează-te corect în privința utilizării acesteia.

4. Construiește o dietă corectă pentru sănătatea tenului 

O dietă sănătoasă te poate ajuta să arăți și să te simți mai bine în propriul corp. De aceea, îți recomandăm să incluzi în meniul dedicat îngrijirii pielii tenului cât mai multe fructe, legume, cereale integrale și alimente ce conțin proteine slabe.

Asocierea dintre dietă și acnee nu este încă una foarte clară, însă rezultatele anumitor studii sugerează că o dietă bogată în ulei de pește (sau suplimente bazate pe uleiul de pește) și săracă în grăsimi nesănătoase, carbohidrați prelucrați sau rafinați, poate determina un aspect întnerit al pielii.

De asemenea, un consum de apă ridicat asigură un nivel de hidratare optim pentru piele.

5. Găsește soluții pentru reducerea stresului resimțit

Stresul necontrolat poate sensibiliza pielea tenului, prin erupții la nivelul acesteia și alte probleme dermatologice. Pentru a evita aceste neplăceri, ia măsuri prin care să poți gestiona mai bine stresul din viața ta.

Dormi suficient, regândește propria listă de sarcini și priorități, găsește-ți mereu timp pentru activitățile care îți produc o reală plăcere. În lipsa unei acțiuni concrete pentru abordarea nivelului de stres resimțit, urmările ar putea fi mai dramatice decât ai crede.

Ține cont de aceste recomandări și asigură-i tenului îngrijirea pe care o merită, atât prin modificări simplu de realizat în stilul tău de viață, cât și prin utilizarea soluțiilor profesionale de îngrijre, conform recomandărilor specialistului! 

REFERINȚE: 

1. “5 Tips for Healthy, Glowing Skin.” Mayo Foundation for Medical Education and Research, www.mayoclinic.org/healthy-lifestyle/adult-health/in-depth/skin-care/art-20048237.

Interventii si terapii

acid hialuronic

7 efecte surprinzătoare ale acidului hialuronic

Acidul hialuronic este o substanță produsă, în mod natural, de organism. Aceasta se găsește în piele, articulații, ochi și alte [...]

Sanatate

arsuri solare

Cu ce se tratează arsurile solare: remedii de la dermatologi

Arsurile solare sunt provocate de expunerea incorectă la soare, dar și pentru simplu fapt că există încă persoane care nu [...]

Lifestyle

somn

Dormi sau nu cu șosete în picioare? Iată de ce e bine să o faci chiar din seara asta

Sunt oameni care dorm cu șosete în picioare de când se știu, iar alții care nici măcar nu suportă șosetele [...]