Obiceiurile din viața de zi cu zi pot contribui la aspectul și sănătatea tenului tău. De aceea, este important să afli care sunt cele mai sănătoase recomandări ale experților privind schimbarea stilului de viață, pentru a le corela apoi cu o rutină zilnică de îngrijire a tenului, pe baza unor produse potrivite.
Ținând cont de cele 5 recomandări despre care vom discuta în rândurile acestui articol, dar și de expertiza specialistului la care apelezi, poate fi încetinit procesul de îmbătrânire a pielii și poate fi evitată o serie de probleme dermatologice.
Una dintre cele mai importante soluții pentru îngrijrea pielii tenului are legătura cu protejarea sa în fața acțiunii soarelui. Expunerea îndelungată în fața razelor de soare determină apariția ridurlor, petelor pigmentare, dar și a altor probleme de sănătate grave, precum cancerul de piele.
Pentru o protecție corectă a pielii tenului împotriva soarelui se recomandă:
Fumatul determină un aspect îmbătrânit al pileii, contribuind la formarea ridurilor. De asemenea, fumatul îngustează vasele de sânge de mici dimeniuni din straturile exterioare ale pielii, ceea ce determină un flux sanguin redus, așadar, un aspect palid al tenului.
Acest proces determină și un nivel de oxigenare a pielii mai scăzut, limitând totodată și acțiunea subtanțelor nutritive, benefice pentru piele, asupra acestui organ.
Fumatul afectează nivelurile de colagen și elastină, fibre care conferă pielii tenului tău elasticitate. În plus, expresiile faciale din timpul fumatului (încruntarea pentru protejarea ochilor de fum, subțierea buzelor pentru inhalarea fumului samd) au un caracter repetitiv și pot contribui, de asemenea, la formarea ridurilor.
În timpul rutinei zilnice de îngrijire a pielii tenului, este important să ții cont de următoarele recomandări, astfel încât expunerea în fața factorilor de risc să poată fi minimizată:
O dietă sănătoasă te poate ajuta să arăți și să te simți mai bine în propriul corp. De aceea, îți recomandăm să incluzi în meniul dedicat îngrijirii pielii tenului cât mai multe fructe, legume, cereale integrale și alimente ce conțin proteine slabe.
Asocierea dintre dietă și acnee nu este încă una foarte clară, însă rezultatele anumitor studii sugerează că o dietă bogată în ulei de pește (sau suplimente bazate pe uleiul de pește) și săracă în grăsimi nesănătoase, carbohidrați prelucrați sau rafinați, poate determina un aspect întnerit al pielii.
De asemenea, un consum de apă ridicat asigură un nivel de hidratare optim pentru piele.
Stresul necontrolat poate sensibiliza pielea tenului, prin erupții la nivelul acesteia și alte probleme dermatologice. Pentru a evita aceste neplăceri, ia măsuri prin care să poți gestiona mai bine stresul din viața ta.
Dormi suficient, regândește propria listă de sarcini și priorități, găsește-ți mereu timp pentru activitățile care îți produc o reală plăcere. În lipsa unei acțiuni concrete pentru abordarea nivelului de stres resimțit, urmările ar putea fi mai dramatice decât ai crede.
Ține cont de aceste recomandări și asigură-i tenului îngrijirea pe care o merită, atât prin modificări simplu de realizat în stilul tău de viață, cât și prin utilizarea soluțiilor profesionale de îngrijre, conform recomandărilor specialistului!
REFERINȚE:
1. “5 Tips for Healthy, Glowing Skin.” Mayo Foundation for Medical Education and Research, www.mayoclinic.org/healthy-lifestyle/adult-health/in-depth/skin-care/art-20048237.