Ce inseamna Ichigo Ichie? 10 reguli japoneze pentru o stare de bine

asia
Imagine de Sasin Tipchai via Pixabay

Ichigo ichie poate fi tradus ca „O dată, o întâlnire” și, de asemenea, „În acest moment, o oportunitate”.

Acest lucru înseamnă că tot ceea ce întâlnești sau experimentezi este ceva unic în viață, o bogăție și de care dacă nu profiți, aceasta nu va mai veni a doua oară în această viață. Dacă vei lasă să treacă momentul și nu te vei bucura de el, nu vei mai avea oportunitatea să îl regăsești și va fi pierdut pentru totdeauna.

Conștientizând acest principiu, te va ajuta sa fii mai atent și mai mulțumitor că ai mai ajuns încă o zi să te bucuri de viață, de natura, sau de familia ta.

Practică Ichigo Ichie îți va permite să urmezi o cale mai sănătoasă a vieții, în ceea ce privește partea spirituală. Așa vei fi mai vesel, mai împlinit, eliberat de greutățile lumii exterioare sau ale trecutului și nu vei mai fi anxios în legătură cu ceea ce urmează să se întâmple. Prin acest concept, vei învața să trăiești momentul, să trăiești prezentul.

Iată care sunt cele 10 reguli din filosofia japoneză ce stau la baza acestui principiu:

  • Nu amâna momentele speciale. Fiecare oportunitate ți se arăta doar odată. Dacă nu profiți de ea, o să fie pierdută pentru totdeauna. Viața se bazează pe ”Acum” sau ”niciodată”
  • Trăiește la maximum momentul. De asta este important să șții să spui mereu ”bună” sau ”la revedere” pentru că așa vei învață să te bucuri de fiecare om sau fiecare moment din viața ta. Nu te poți opri pentru nimic. Viață nu stă în loc să te aștepte.
  • Înfruntă prezentul. Călătoriile și gândurile în trecut și în viitor sunt dureroase și fără sens, Nu vei putea schimbă ce s-a întâmplat deja. Și nici nu șții ce urmează să se întâmple. Dar acum, în prezent totul este posibil, totul este însuflețit.
  • Fă ce n-ai mai făcut până acum. Eistein spunea că nu poți face unele lucruri la nesfârșit și să aștepți rezultate diferite. O altă cale este să îmbrățișezi ce ai deja și să lași să înflorească ceva frumos în adâncul ființei tale.
  • Meditează. Uneori este extrem de important să stai și să fii atent la ceea ce te înconjoară. La flori, la albine, la stropii de ploaie sau la fulgii de zăpadă. Să vezi frumusețea în imperfecțiuni.
  • Antrenează-ți cele 5 simțuri. Antrenează-te în arta ascultării, vorbirii, observării, atingerii, a gustului și a mirosului căci doar așa te poți bucură de lucrurile mărunte ale vieții. Așa îți va crește nivelul de empatie și influență asupra ta și a altora.
  • Fii atent la coincidențe. Coincientele sunt semne trimise de Univers. E bine să ții un jurnal despre tot ceea ce ți se întâmplă și doar așa vei putea observă ceea ce alții nu pot.
  • Fă petrecere la fiecare întâlnire. Nu aștepta mereu momentul potrivit. Ia momentul și fă-l tu potrivit. Sărbătorește fiecare zi pe care o ai.
  • Dacă nu îți place ce vezi, fă o schimbare. Oamenii au în general tendința de a face schimbări de look, de îmbrăcăminte. Reinventează-te. Dacă simți că existența ta este anostă, este timpul să faci o schimbare pentru ține.
  • Vânează momentele speciale.  Cu fiecare activitate, cu cât o vei practica mai mult, cu atât vei avea rezultate mai bune și mai vizibile.

Sanatate

filme

Producții noi pe Netflix în luna august. Iată ce poți urmări

Anul acesta te-a bulversat complet, nu-i așa? Sigur ți-a dat planurile peste cap pandemia, sigur nu te așteptai să dureze [...]

Travel

Oradea

10 locuri din România pe care trebuie să le vezi anul acesta

România ascunde o mulțime de locuri impresionante, care-ți taie răsuflarea, și pe care ar trebui să le vezi. Indiferent dacă [...]

Sanatate

Încearcă să porți numai haine de bumbac în timpul pandemiei. Iată care este explicația

Spălatul hainelor, dezinfectarea lor este un proces care le preocupă dintotdeauna pe femei. Hainele sunt cele care intră mereu în [...]