Știai că bebelușii au mai multe oase la naștere decât adulții? Află alte 6 lucruri interesante despre micuți

bebelus
Baby photo created by freepik

Da, bebelușii sunt adevărate miracole. Când se nasc, micuții cunosc deja ce este dulcele, au mai multe oase decât noi, adulții, dar sunt capabili și de o mulțime de alte lucruri, chiar dacă este posibil să îi subestimăm în prima fază a vieții lor.

Îți prezentăm în continuare alte șase lucruri interesante despre bebeluși:

1. Bebelușul este capabil imediat după naștere să recunoască vocea mamei cu o certitudine de 95%, chiar dacă în cameră sunt mai multe voci feminine. Important este ca mămica să vorbească cu bebelușul ei încă dinainte de a se naște.

2. La fiecare 4 secunde în lume se naște un bebeluș. Acest lucru înseamnă că în fiecare minut se nasc aproximativ 255 de bebeluși pe minut. Adorabil, nu-i așa?

3. Atunci când se naște, bebelușul are vederea neclară. Totuși, acesta reușește să vadă în alb și negru până la o distanță de 25-30 de centimetri. Dacă la începutul vieții, bebelușii preferă culorile mai deschise decât cele închise, deja la vârsta de 4 luni aceștia pot avea preferințe în materie de culori.

Bebelușii sunt făcuți să zâmbească. Medicii și-au dat seama de acest lucru după ce au sesizat să și micuții orbi zâmbesc

4. Bebelușii sunt sensibili la schimbările de temperatură. Atunci când va simți că îi este frig, aceștia vor începe să se miște mai mult pentru a se încălzi, iar atunci când îi este cald și bine, micuții vor sta cu mâinile și picioarele întinse, ca atunci când stăm noi la plajă.

5. Bebelușii sunt făcuți să zâmbească. Este nemaipomenit să vezi cum un bebeluș adorabil îți zâmbește. Medicii și-au dat seama de acest lucru după ce au sesizat să și micuții orbi zâmbesc, deci nu aveau cum să imite pe cineva.

6. Unele studii spun că probabilitatea ca bebelușii să fie stângaci este mai mare în cazul celor care s-au născut mai devreme de termen.

Încă de când se nasc, bebelușii sunt fascinanți. Ei te pot surprinde în fiecare clipă cu lucrurile pe care le pot face. Inocența, drăgălășenia, faptul că iubesc fără să aștepte nimic la schimb și încă o mulțime de alte motive putem enumera pentru a ne da seama de ce iubim atât de mult bebelușii. Tu când te-ai jucat ultima dată cu un bebeluș?

Afectiuni

Dr. Marina Dumitras

Hernia ombilicală. De ce apare, ce complicații poate avea și cum se tratează.

Hernia ombilicală reprezintă o exteriorizare a epiploonului intraabdominal (grasimea care acoperă organele sau a unui segment de intestin subțire și [...]

Alimente

oua

Trucuri geniale ca să cureți rapid ouăle fierte!

Ouăle se numără printre alimentele de bază, mai ales că pot fi introduse într-o mulțime de preparate și pot fi [...]

Sanatate

coronavirus

S-au descoperit trei noi simptome ale infectării cu noul coronavirus

Trei noi simptome ale infectării cu noul coronavirus au fost recunoscute de Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) din [...]