Știai că bebelușii au mai multe oase la naștere decât adulții? Află alte 6 lucruri interesante despre micuți

bebelus
Baby photo created by freepik

Da, bebelușii sunt adevărate miracole. Când se nasc, micuții cunosc deja ce este dulcele, au mai multe oase decât noi, adulții, dar sunt capabili și de o mulțime de alte lucruri, chiar dacă este posibil să îi subestimăm în prima fază a vieții lor.

Îți prezentăm în continuare alte șase lucruri interesante despre bebeluși:

1. Bebelușul este capabil imediat după naștere să recunoască vocea mamei cu o certitudine de 95%, chiar dacă în cameră sunt mai multe voci feminine. Important este ca mămica să vorbească cu bebelușul ei încă dinainte de a se naște.

2. La fiecare 4 secunde în lume se naște un bebeluș. Acest lucru înseamnă că în fiecare minut se nasc aproximativ 255 de bebeluși pe minut. Adorabil, nu-i așa?

3. Atunci când se naște, bebelușul are vederea neclară. Totuși, acesta reușește să vadă în alb și negru până la o distanță de 25-30 de centimetri. Dacă la începutul vieții, bebelușii preferă culorile mai deschise decât cele închise, deja la vârsta de 4 luni aceștia pot avea preferințe în materie de culori.

Bebelușii sunt făcuți să zâmbească. Medicii și-au dat seama de acest lucru după ce au sesizat să și micuții orbi zâmbesc

4. Bebelușii sunt sensibili la schimbările de temperatură. Atunci când va simți că îi este frig, aceștia vor începe să se miște mai mult pentru a se încălzi, iar atunci când îi este cald și bine, micuții vor sta cu mâinile și picioarele întinse, ca atunci când stăm noi la plajă.

5. Bebelușii sunt făcuți să zâmbească. Este nemaipomenit să vezi cum un bebeluș adorabil îți zâmbește. Medicii și-au dat seama de acest lucru după ce au sesizat să și micuții orbi zâmbesc, deci nu aveau cum să imite pe cineva.

6. Unele studii spun că probabilitatea ca bebelușii să fie stângaci este mai mare în cazul celor care s-au născut mai devreme de termen.

Încă de când se nasc, bebelușii sunt fascinanți. Ei te pot surprinde în fiecare clipă cu lucrurile pe care le pot face. Inocența, drăgălășenia, faptul că iubesc fără să aștepte nimic la schimb și încă o mulțime de alte motive putem enumera pentru a ne da seama de ce iubim atât de mult bebelușii. Tu când te-ai jucat ultima dată cu un bebeluș?

Psihologie

stimă de sine

Vârsta exactă la care o persoană are cea mai mare stimă de sine. Când te simți cel mai bine în pielea ta

Deși se spune că persoanele tinere sunt cele care pot „muta munții”, studiile recente dezvăluie altceva în legătura cu stima [...]

Nutritie si sport

Greșeli care îți încetinesc metabolismul

Un metabolism echilibrat este esențial pentru a pierde în greutate și a menține greutatea dorită mai mult timp. Mai multe [...]

Timp liber

bani

Peste o treime dintre români ar păstra economiile într-un plic în șifonier!

Un nou studiu scoate la suprafață comportamentul românilor față de investiții și economii. E știut faptul că educația financiară lipsește [...]