Părinții sunt speriați de Coronavirus. Scoatem sau nu copiii afară în această perioadă

Copii
Imagine de Bessi de la Pixabay

Oamenii sunt din ce în ce mai speriați de Coronavirus. Spaima este mare și în țara noastră mai ales că în România, luni, 16 martie, ora 10:00 erau confirmate 158 de persoane infectate cu COVID-19 printre care și un copil în vârstă de numai 1 an.

Covid-19 – este important să ferim copiii de spațiile de joacă

Părinții sunt tot mai alarmați de răspândirea rapidă a acestui nou virus și nu mai știu ce să facă ca să își protejeze micuții.

copil
Photo by FreePik

Prof. Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului de Boli Infecţioase „Matei Balş” a răspuns invitației postului Antena 3 și a participat în emisiunea Sinteza zilei unde a explicat în detaliu despre situația actuală cu care se confruntă țara noastră. adresate de către telespectatori. Printre altele au fost și cele legate de siguranța copiilor și mai ales dacă e indicat să scoți copilul afară în această perioadă.

Iată care a fost răspunsul medicului: „Transmiterea aerogenă este minimală. Ca atare, dacă acest copil este plimbat, dar este protejat să nu vină în contact cu persoanele din jur, practic, n-ar trebui să se întâmple mare lucru (infectare cu coronavirus – n.red.). Dar asta spunem astăzi, peste două sau trei săptămâni s-ar putea să spunem total diferit. Aşa că luaţi cu titlu de inventar ce vă spun acum.”

Este important să ferim copiii de spațiile de joacă unde suprafețele sau obiectele sunt atinse de un număr mare de persoane, dar trebuie de asemenea evitată și aglomerația din marile magazine unde contactul fizic este greu de ținut sub control.

Afectiuni

Ce este uterul retrovers: ce probleme de sănătate poate crea în organism

Un uter retrovers este o afecțiune comună care descrie modul în care uterul se află în pelvis. Un uter retrovers [...]

Psihologie

plictiseală

Sindromul Boreout sau ce înseamnă să fii bolnav de plictiseală

Dacă nu ai o activitate și te plictisești destul de mult atunci se poate spune că te poți îmbolnăvi de [...]

Psihologie

greșeli

Psihologului Andra Tănăsescu: Nerepetarea greșelilor din trecut, dovadă de maturizare

Putem să ne criticăm dur sau putem să ne învățăm lecția; acestea sunt cele mai importante două direcții cu care [...]