Părinții sunt speriați de Coronavirus. Scoatem sau nu copiii afară în această perioadă

Copii
Imagine de Bessi de la Pixabay

Oamenii sunt din ce în ce mai speriați de Coronavirus. Spaima este mare și în țara noastră mai ales că în România, luni, 16 martie, ora 10:00 erau confirmate 158 de persoane infectate cu COVID-19 printre care și un copil în vârstă de numai 1 an.

Covid-19 – este important să ferim copiii de spațiile de joacă

Părinții sunt tot mai alarmați de răspândirea rapidă a acestui nou virus și nu mai știu ce să facă ca să își protejeze micuții.

copil
Photo by FreePik

Prof. Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului de Boli Infecţioase „Matei Balş” a răspuns invitației postului Antena 3 și a participat în emisiunea Sinteza zilei unde a explicat în detaliu despre situația actuală cu care se confruntă țara noastră. adresate de către telespectatori. Printre altele au fost și cele legate de siguranța copiilor și mai ales dacă e indicat să scoți copilul afară în această perioadă.

Iată care a fost răspunsul medicului: „Transmiterea aerogenă este minimală. Ca atare, dacă acest copil este plimbat, dar este protejat să nu vină în contact cu persoanele din jur, practic, n-ar trebui să se întâmple mare lucru (infectare cu coronavirus – n.red.). Dar asta spunem astăzi, peste două sau trei săptămâni s-ar putea să spunem total diferit. Aşa că luaţi cu titlu de inventar ce vă spun acum.”

Este important să ferim copiii de spațiile de joacă unde suprafețele sau obiectele sunt atinse de un număr mare de persoane, dar trebuie de asemenea evitată și aglomerația din marile magazine unde contactul fizic este greu de ținut sub control.

Sanatate

sarcină

Curmalele, un must pentru femeile însărcinate

Este cunoscut faptul că fructele și legumele trebuie să facă parte din alimentația de zi cu zi a oricărui om, [...]

Sanatate

ureche

Și ție îți țiuie urechile destul de des? Vezi ce înseamnă și când este cazul să te îngrijorezi

Dacă se întâmplă să auzi des sunete sau zgomote pe care nimeni din jurul tău nu le aude, atunci s-ar [...]

Lifestyle

marmura

Marmura verde Guatemala: noua tendință în amenajările interioare

Marmura este o rocă obținută prin metamorfoza calcarului. Luându-și numele din greaca veche, de la a străluci/a luci, marmura este [...]