Părinții sunt speriați de Coronavirus. Scoatem sau nu copiii afară în această perioadă

Copii
Imagine de Bessi de la Pixabay

Oamenii sunt din ce în ce mai speriați de Coronavirus. Spaima este mare și în țara noastră mai ales că în România, luni, 16 martie, ora 10:00 erau confirmate 158 de persoane infectate cu COVID-19 printre care și un copil în vârstă de numai 1 an.

Covid-19 – este important să ferim copiii de spațiile de joacă

Părinții sunt tot mai alarmați de răspândirea rapidă a acestui nou virus și nu mai știu ce să facă ca să își protejeze micuții.

copil
Photo by FreePik

Prof. Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului de Boli Infecţioase „Matei Balş” a răspuns invitației postului Antena 3 și a participat în emisiunea Sinteza zilei unde a explicat în detaliu despre situația actuală cu care se confruntă țara noastră. adresate de către telespectatori. Printre altele au fost și cele legate de siguranța copiilor și mai ales dacă e indicat să scoți copilul afară în această perioadă.

Iată care a fost răspunsul medicului: „Transmiterea aerogenă este minimală. Ca atare, dacă acest copil este plimbat, dar este protejat să nu vină în contact cu persoanele din jur, practic, n-ar trebui să se întâmple mare lucru (infectare cu coronavirus – n.red.). Dar asta spunem astăzi, peste două sau trei săptămâni s-ar putea să spunem total diferit. Aşa că luaţi cu titlu de inventar ce vă spun acum.”

Este important să ferim copiii de spațiile de joacă unde suprafețele sau obiectele sunt atinse de un număr mare de persoane, dar trebuie de asemenea evitată și aglomerația din marile magazine unde contactul fizic este greu de ținut sub control.

Sanatate

lift

Greșeli pe care le faci zi de zi și care te fac vulnerabil în fața virusurilor

Întreaga lume este într-o situație ce părea greu de imaginat acum câteva luni. Sănătatea oamenilor este amenințată la fiecare pas [...]

Noutati

prim ajutor. resuscitare

Studiu: 90% dintre români nu știu să acorde primul ajutor

Într-un an pandemic, cu o mulțime de probleme care au legătură cu medicina expuse public, apare un studiu care relevă [...]

Sanatate

șervețele umede

Greșeli pe care le faci atunci când folosești șervețele dezinfectante

Tot ce conține cuvântul dezinfectant în denumire este la mare căutare acum, mai ales șervețelele dezinfectante care sunt destul de [...]