Ce este un AVC silențios și ce modificări produce în organism

O imagine stilizată a creierului
Dacă ai un accident vascular cerebral silențios, probabil că vei afla despre el doar dacă faci o scanare a creierului / Pixabay

Unii oameni pot avea accident vascular cerebral fără să-și dea seama. Se numesc accidente vasculare cerebrale silențioase și fie nu au simptome ușor de recunoscut, fie nu le-ai simțit. Cu toate acestea, trebuie să știi că ele provoacă leziuni permanente creierului tău. Află ce este un AVC silențios și ce modificări produce în organism.

Dacă ai avut mai mult de un accident vascular cerebral silențios, este posibil să ai probleme de concentrare și memorie. Ele pot duce, de asemenea, la accidente vasculare cerebrale mai severe.

Ce este un AVC silențios și ce modificări produce în organism

Dacă ai un accident vascular cerebral silențios, probabil că vei afla despre el doar dacă faci o scanare a creierului. Atunci este singurul moment în care pot apărea daunele provocate de el. Este posibil să ai ușoare probleme de memorie sau dificultăți de deplasare. Un medic poate vedea semne de accidente vasculare cerebrale silențioase fără testare.

Daunele care sunt provoacte de AVC sunt permanente, dar terapia ar putea ajuta la stimularea altor părți ale creierului, astfel încât să recâștigi abilitățile care s-au pierdut.

Accidentele vasculare cerebrale pot fi prevenite cu ajutorul unui stil de viață echilibrat. Șansele de a suferi un accident vascular cerebral cresc dacă ai tensiune arterială mare, boli de inimă, boli vasculare, diabet sau bătăi neregulate ale inimii din cauza unei afecțiuni numite fibrilație atrială.

Schimbările aduse modului în care îți trăiești viața te pot ajuta să reduci șansele de accident vascular cerebral și boli de inimă.

De asemenea, ține cont de sfaturile de mai jos pentru a reduce șansele de a avea AVC:

  • Ține sub control tensiunea arterială dacă este prea mare.
  • Verifică constant colesterolul.
  • Verifică nivelul zahărului din sânge.
  • Renunță la fumat dacă ai acest obicei.
  • Consumă o dietă sănătoasă cu multe fructe proaspete, legume și cereale integrale.
  • Fă exerciții fizice regulate.
  • Menține o greutate sănătoasă.

Cum să recunoști un AVC silențios

Accident vascular cerebral silențios nu prezintă niciun simptom sau semn evident. Cu toate acestea, o persoană ar putea avea ușoare probleme de memorie sau de mobilitate, dar ele nu sunt de obicei asociate cu un accident vascular cerebral.

În schimb, AVC-urle silențioase ies la iveală pe scanările creierului pentru a depista alte afecțiuni, cum ar fi dureri de cap constante, probleme cognitive sau amețeli.

Un medic poate diagnostica un accident vascular cerebral silențios atunci când găsește semne pe scanarea creierului cum ar fi pete albe ori țesut cicatricial.

Semnele unui accident vascular cerebral silențios pot fi foarte subtile. Sunt confundate cu semne date de îmbătrânire, cum ar fi:

  • dezechilibru;
  • căzături;
  • dificultate în controlul vezicii urinare;
  • schimbări de dispoziție;
  • capacitatea redusă de a gândi.

Cauzele unui AVC silențios

Un accident vascular cerebral silențios este similar cu un accident vascular cerebral ischemic, deoarece rezultă dintr-un cheag care blochează un vas de sânge din creier.

Fibrilația atrială, care provoacă în mod obișnuit bătăi neregulate ale inimii la persoanele peste 65 de ani, este legată de accidente vasculare cerebrale silențioase. Afecțiunea dublează riscul unei persoane de a avea acest tip de accident vascular cerebral.

Aceste două afecțiuni au, de asemenea, aceiași factori de risc, inclusiv hipertensiune arterială și niveluri crescute de homocisteină în sânge.

Deoarece accidentele vasculare cerebrale silențioase rămân adesea nedetectate, este posibil ca o persoană să nu știe niciodată că are nevoie de tratament.

Dacă o persoană are o scanare a creierului și medicul detectează unul sau mai multe accidente vasculare cerebrale silențioase, poate prescrie medicamentele potrivite.

Alimente

ciocolata

Alimente care te pot ajuta în lupta cu astenia de primăvară

Astenia de primăvară ne poate afecta pe toți, indiferent de vârstă sau de sex. Ai nevoie de multe minerale și [...]

Dezvoltare personala

laptop

Managementul proiectelor: 4 instrumente pentru atingerea obiectivelor propuse într-un trimestru

Managementul proiectelor este un domeniu apărut relativ recent, însă a cunoscut o creștere majoră datorită faptului că majoritatea acțiunilor sunt [...]

Sanatate

Madrid

PREMIERĂ! Țara în care nu s-a înregistrat niciun deces de coronavirus, în ultimele 24 de ore

Dacă până acum autoritățile din fiecare țară erau extrem de temătoare cu privire la situația răspândirii noului tip de virus, [...]