Un sân mai mic și unul mai mare, nimic ciudat spun specialiștii

asimetrie sani
Imagine de Valeria Boltneva via Pexels

Studiile au dezvăluit de-a lungul timpului că femeile sunt îngrijorate atunci când își dau seama că au un sân mai mic și unul mai mare și că de cele mai multe ori ele apelează la implanturi mamare pentru a depăși această situație.

Dacă și tu te confrunți cu o astfel de situație, nu este nimic în neregulă spun medicii. Există mai mulți factori care pot determina o astfel de asimetrie.

Medicii spun că nu ciudat trebuie să fie cuvântul care descrie această asimetrie, ci normal este termenul potrivit. De fapt, cele mai multe părți ale corpului sunt ușor diferite, mai ales cele din partea dreaptă față de cele din partea stângă.

Citește și despre transferul autolog de grăsime (transferul de grăsime proprie), un procedeu prin care grăsimea proprie a unui pacient este injectată pentru a crește volumul de grăsime în altă parte a corpului.

Există mai multe tipuri de asimetrie:

  • Asimetrie de poziție :- sânii să fie egali ca dimensiuni, dar dispoziția lor pe torace împreună cu areola lor, să nu fie la același nivel
  • Asimetrie de volum: – să existe o diferența de volum între cei doi sâni
  • Asimetrie de poziție și volum: – atât volumul cât și poziția sânilor pe torace să fie diferite
  • Asimetrie de inserție și volum: – să existe o diferența de volum, de și totodată a dimensiunii areolei

Asimetria sânilor poate să existe și din cauza modificărilor hormonale din timpul pubertății. Mai exact, specialiștii spun că un sân poate începe să crească în volum înainte celuilalt, dar să se oprească amândoi în același timp. De cele mai multe ori diferenţa nici nu se observă, dar sunt şi situaţii când este un sân mai mare decât celălalt cu mult, şi atunci se recomandă intervenţia chirurgical-estetică.

Alăptarea mai poate fi o cauză spun specialiștii. Se pare că acest lucru se întâmplă cu mamele care își hrănesc bebelușii mai mult la un sân. Acest lucru poate cauza o diferenţă majoră în dimensiunea sânilor. Soluţia este previzibilă: pentru a evita acest neajuns, aceste mame trebuie să încerce să-şi alăpteze copiii de la ambii sâni.

Alte cauze care pot influenţa dezvoltarea diferită a sânilor sunt legate de prezenţa unor noduli sau a unor tumori. Nodulii, de obicei, nu sunt formaţiuni canceroase, dar un control medical este necesar pentru a confirma că nu sunt periculoşi pentru sănătate sau nu.

Și moștenirea genetică își poate pune amprenta asupra sânilor tăi. Genele au o legătură puternică cu structura ligamentelor și elasticitatea din zona bustului.

Psihologie

munca acasa

26% dintre români spun că munca de acasă le-a înrăutățit starea emoțională

Majoritatea companiilor au găsit soluții pentru a-și continua activitatea trimițându-i pe angajați acasă. În ultimul an, tot mai mulți români [...]

Psihologie

copil

Ce se întâmplă cu relația părinte – copil, în perioada de izolare la domiciliu?

Glumele pe care le vedem în Social Media cu părinții care, practic, nu mai rezistă să stea în casă cu [...]

Afectiuni

leșin

Ce este lipotimia: cauze, remedii și reguli de prim ajutor

Lipotimia sau starea de leșin, așa cum mai este numită în termeni populari, apare atunci când vascularizarea nu se mai [...]