Un sân mai mic și unul mai mare, nimic ciudat spun specialiștii

asimetrie sani
Imagine de Valeria Boltneva via Pexels

Studiile au dezvăluit de-a lungul timpului că femeile sunt îngrijorate atunci când își dau seama că au un sân mai mic și unul mai mare și că de cele mai multe ori ele apelează la implanturi mamare pentru a depăși această situație.

Dacă și tu te confrunți cu o astfel de situație, nu este nimic în neregulă spun medicii. Există mai mulți factori care pot determina o astfel de asimetrie.

Medicii spun că nu ciudat trebuie să fie cuvântul care descrie această asimetrie, ci normal este termenul potrivit. De fapt, cele mai multe părți ale corpului sunt ușor diferite, mai ales cele din partea dreaptă față de cele din partea stângă.

Citește și despre transferul autolog de grăsime (transferul de grăsime proprie), un procedeu prin care grăsimea proprie a unui pacient este injectată pentru a crește volumul de grăsime în altă parte a corpului.

Există mai multe tipuri de asimetrie:

  • Asimetrie de poziție :- sânii să fie egali ca dimensiuni, dar dispoziția lor pe torace împreună cu areola lor, să nu fie la același nivel
  • Asimetrie de volum: – să existe o diferența de volum între cei doi sâni
  • Asimetrie de poziție și volum: – atât volumul cât și poziția sânilor pe torace să fie diferite
  • Asimetrie de inserție și volum: – să existe o diferența de volum, de și totodată a dimensiunii areolei

Asimetria sânilor poate să existe și din cauza modificărilor hormonale din timpul pubertății. Mai exact, specialiștii spun că un sân poate începe să crească în volum înainte celuilalt, dar să se oprească amândoi în același timp. De cele mai multe ori diferenţa nici nu se observă, dar sunt şi situaţii când este un sân mai mare decât celălalt cu mult, şi atunci se recomandă intervenţia chirurgical-estetică.

Alăptarea mai poate fi o cauză spun specialiștii. Se pare că acest lucru se întâmplă cu mamele care își hrănesc bebelușii mai mult la un sân. Acest lucru poate cauza o diferenţă majoră în dimensiunea sânilor. Soluţia este previzibilă: pentru a evita acest neajuns, aceste mame trebuie să încerce să-şi alăpteze copiii de la ambii sâni.

Alte cauze care pot influenţa dezvoltarea diferită a sânilor sunt legate de prezenţa unor noduli sau a unor tumori. Nodulii, de obicei, nu sunt formaţiuni canceroase, dar un control medical este necesar pentru a confirma că nu sunt periculoşi pentru sănătate sau nu.

Și moștenirea genetică își poate pune amprenta asupra sânilor tăi. Genele au o legătură puternică cu structura ligamentelor și elasticitatea din zona bustului.

Dieta si nutritie

Uită de kilogramele în plus de sărbători! Află cum de la nutriționistul Șerban Damian

Luna decembrie este cea mai frumoasă și mai așteptată lună din an! Pe lângă sărbătoarea Crăciunului, luna decembrie înseamnă și [...]

Sanatate

coronavirus

Jumătate din cazurile noi de Covid-19 sunt din cauza asimptomaticilor

Bolnavii asimptomatici sau cei care se află în faza presimptomatică sunt responsabili pentru mai bine de jumătate din numărul de [...]

Sanatate

virus

Raed Arafat, cum se transmite virusul în comunitate, pe înțelesul tuturor

Raed Arafat a publicat pe contul personal de Facebook un filmuleț în care se explică cum se transmite virusul în [...]