Este mai murdar chiar și decât vasul de toaletă. Care este cel mai periculos obiect din bucătărie

burete de vase
Photo by FreePik

Puțini s-ar fi așteptat la asta deși este logic ceea ce se întâmplă. Buretele de vase este cel mai periculos obiect din casă. Chiar dacă îl folosești zi de zi și nu ai dat importanță faptului că ar putea reprezenta un pericol pentru sănătatea ta, cel mai recent studiu demonstrează că este mai murdar chiar și decât vasul de toaletă.

Cercetătorii de la Universitatea Furtwangen sunt cei care au făcut studiul și au supus analizei de ADN 14 bureți de vase din bucătării. Rezultatele i-au șocat pe toti: peste 362 de bacterii diferite au reieșit la analize. Care este explicația? Bureții de vase sunt mai tot timpul umezi și pot acumula foarte ușor bacterii de tipul stafilococului, Salmonella sau E.coli.

Bacteriile descoperite în bureții de vase pot provoca infecții oamenilor dacă ajung în contact cu alimentele

Chiar dacă nu sunt neapărat pericuoase, bacteriile descoperite în bureții de vase pot provoca infecții oamenilor dacă ajung în contact cu alimentele. Cea mai sigură metodă este să înlocuiești bureții de vase săptămânal pentru a reduce riscul de contaminare.

telefon

Pe locul doi în topul celor mai periculoase obiecte din bucătărie se află prosopul de mâini, iar pe locul trei este desigur telefonul mobil pe care îl purtăm peste tot cu noi, chiar și atunci când gătim.

Bucătăria este locul unde curățenia din casă trebuie să fie impecabilă. Curăță mobila, blatul de bucătărie, masa, electrocasnicele ori de câte ori ai ocazia, de preferat de fiecare dată când au fost folosite, dezinfectează toate suprafețele, curăță frigiderul de două ori pe lună, depozitează corect mâncarea și nu vei mai avea de ce să îți faci griji în ceea ce privește bacteriile și răspândirea lor.

Citește și: De ce pungile de chipsuri sunt mereu pe jumătate goale

Afectiuni

Cum poti scăpa de varice? Dr. Marina Dumitraș ne explică cum se tratează boala varicoasă

Dr. Marina Dumitraș, medic primar chirurgie generală, competență în ultrasonografie generală și flebologie, doctor în științe medicale, ne explică astăzi [...]

Sanatate

Madrid

PREMIERĂ! Țara în care nu s-a înregistrat niciun deces de coronavirus, în ultimele 24 de ore

Dacă până acum autoritățile din fiecare țară erau extrem de temătoare cu privire la situația răspândirii noului tip de virus, [...]

Sanatate

Încearcă să porți numai haine de bumbac în timpul pandemiei. Iată care este explicația

Spălatul hainelor, dezinfectarea lor este un proces care le preocupă dintotdeauna pe femei. Hainele sunt cele care intră mereu în [...]