Plante care purifică aerul din casă și te ajută să te relaxezi

dracaena
Imagine de Makil96 via Pixabay

Plantele de interior sunt mereu o idee de luat în seamă atunci când vrei să redecorezi sau simți nevoia de o gură de aer proaspăt. Sunt câteva care ajută la purificarea aerului din casă și care îți pot oferi în același timp un mediu plăcut ori de câte ori te întorci acasă.

Studiile au demonstrat de-a lungul timpului că oamenii care își petrec timpul în camere în care sunt și plante sunt mai puțin stresați decât cei care nu sunt înconjurați de plante de interior.

Iată o listă a celor mai cunoscute plante de interior care te pot ajuta să te relaxezi și care pot elimina substanțele toxice din casă:

Aloe. Gelul de aloe este un remediu natural pentru tratarea arsurilor de pe piele, a tăieturilor, dar în același timp ajută și la purificarea aerului din încăperi. Dacă nivelul de substanțe toxice din casă este ridicat, atunci pe frunzele de aloe vei putea observa niște pete maro.

Crinul este o altă plantă care reduce numărul toxinelor din aer. Acesta acționează foarte bine în spațiile reci și întunecate.

Limba soacrei se numără și ea printre plantele care sunt de un real ajutor pentru purificarea aerului din casă. Aceasta nu are nevoie de prea multă atenție pentru a supraviețui: ziua absoarbe dioxidul de carbon, iar noaptea eliberează oxigen.

Bambusul este o plantă care și-a câștigat locul pe lista NASA a celor mai bune plante ce purifică aerul din casă.

Azaleea este în același timp apreciată pentru faptul că florile ei țin foarte mult, dar purifică și aerul din casă. Aceasta nu tolerează excesul de apă, deci trebuie udată moderat.

Crizantema este în topul plantelor care purifică aerului, putând elimina amoniacul, benzenul și xilenul din aerul din casă. Acesata poate fi ulterior plantată în grădină, deci este o plantă foarte rezistentă.

Dracaena este o altă plantă care purifică aerul din casă, dar nu trebuie să existe într-o casă în care trăiesc câini și pisici pentru că este toxică pentru animalele de companie. Elimină benzenul, xilenul, tricloretilena și formaldehina.

Ficusul seamănă mai mult cu un copac decât cu o plantă și este foarte rezistent. Are nevoie de o întreținere redusă, ba chiar este recomandat să lași solul să se usuce între udări.

Feriga, așa cum era de așteptat, este o plantă care purifică aerul dintr-o încăpere rece, cu umiditate mare. Deși este ușor de întreținut, solul din ghiveci trebuie să fie mereu umed pentru ca feriga să reziste.

Palmierul pitic iubește soarele și pentru că este o plantă care crește destul de mult, trebuie să ai în vedere că are nevoie și de un spațiu generos, acesta filtrează foarte bine aerul din casă. Este o plantă prietenoasă cu animalele.

*Benzenul este un compus foarte ușor, care provine în cea mai mare parte din traficul rutier. Este o substanță cancerigenă pentru om care produce efecte dăunătoare asupra sistemului nervos central.

*Tricloretilena este un lichid limpede, neinflamabil, care de exemplu poate pătrunde în casă din arderea unei țigări.

*Formaldehina este o substanță chimică cu efect cancerigen demonstrat. Aceasta se află mai aproape de noi decât ne-am așteptat și poate părunde în locuințele noastre prin îndulcitorii artificiali, produsele pentru îndreptarea părului, oje, mobilier, produsele de igienă și cele de curățare, deci practic prin tot ce ne înconjoară.

Alimente

păr

Cum te ajută oțetul de mere să ai un păr strălucitor

Oțetul de mere este unul dintre cele mai la modă ingrediente pentru îngrijirea părului din vremuri îndepărtate – îl vei [...]

Noutati

(P) Totul despre colagen. Legătura dintre frumusețe, sănătate și tinerețe

Colagenul este principala proteină structurală care se găsește în spațiul extracelular în diverse țesuturi conjunctive animale. Fiind principalul component al țesutului conjunctiv, colagenul este cea [...]

Psihologie

panica

Atacurile de panică. Care e cel mai dificil obstacol în vindecarea lor

Cu un număr crescut de cazuri la nivel global, anxietatea și atacul de panică devin două dintre cele mai îngrijorătoare [...]