Albirea dentară acasă vs. albirea dentară în cabinetul stomatologic

albire dinți
Imagine de Gerd Altmann via Pixabay

Albirea dentară este o procedură din ce în ce mai cerută în cabinetele stomatologice. Cum s-a ajuns aici? Oamenii sunt din ce în ce mai preocupați de aspectul fizic și estetica dentară a devenit și ea un punct important de rezolvat pe lista priorităților pentru îmbunătățirea constantă a aspectului fizic.

Chiar dacă procedura de albire variază atât în ceea ce privește prețurile, dar și la gradul de albire, aceasta penetrează smalțul și albește dentina. Gradul de albire variază și el în funcție de cât de afectați sunt dinții, dar și de concentrația agentului de albire, timpul de acționare asupra dintelui și frecvența cu care este repetat tratamentul.

Indiferent că alegi o albire a dinților acasă sau în cabinet, sfatul medicului este un factor cheie. Albirea dinților nu este recomandată tuturor persoanelor.

Albirea dinților în cabinetul stomatologic are cea mai mare rată de succes

Petele care dispar după procedura de albire a dinților sunt cele cauzate de alcool, tutun sau cafea și trebuie menționat faptul că substanțele folosite nu acționează și asupra implanturilor, coroanelor sau plombelor.

Albirea dinților în cabinetul stomatologic are cea mai mare rată de succes, totul se poate rezolva în numai 3 ședințe, iar rezultatul durează între 2 și 3 ani. Menținerea nuanței de alb necesită păstrarea unor reguli stricte precum evitarea alimentelor și băuturilor colorate, igienă orală strictă, executată corect. Deși este o procedură sigură, pot exista și efecte mai puțin plăcute precum hipersensibilitatea dentară, iritația gingivală sau colorația inegală a dinților, așa cum a menționat și mai sus.

Albirea dentară se poate realiza și acasă, dacă prețurile din cabintele stomatologice nu te avantajează, dar trebuie să spunem și că rezultatele diferă. Există paste de dinți speciale, geluri sau benzi care promit albirea danturii. Acestea se pot cumpăra din magazin sau farmacii și de cele mai multe ori se folosesc de 2 ori pe zi timp de aproximativ 2 săptămâni. Instrucțiunile de folosire și o vizită în prealabil la medicul stomatolog sunt recomandări de care trebuie să ții cont indiferent de modalitatea pe care o alegi pentru estetica dinților.

Bunele obiceiuri de sănătate orală te pot ajuta să scapi și de probleme supărătoare

Deși rezultatele pot fi mulțumitoare, ai în vedere faptul că poți căpăta o sensibilitatea dentară după procedura de albire a dinților. Dacă vrei dinți curați, sănătoși și mai albi, nu uita că pasta de dinți, periuța de dinți, ața dentară sau apa de gură sunt elemente importante care te pot ajuta să ai dantura pe care ți-o dorești fără prea mult efort.

Bunele obiceiuri de sănătate orală, cum ar fi perierea de cel puțin de două ori pe zi sau controalele dentare regulate, te pot ajuta să scapi și de probleme supărătoare precum gingivita. Află mai multe informații din articolul de mai jos:

Citește și: Când e mai bine să faci duș: dimineața sau seara? Află răspunsul cercetătorilor

Sanatate

mamografie

Cancerul la sân și ereditatea: cât influențează genetica

Luna octombrie este luna dedicată prevenției cancerului mamar, un cancer care are o incidență uriașă în România și o rată [...]

Lifestyle

relax

Vrei o viață lungă? Mănâncă sănătos, fă mișcare, gestionează stresul, iubește mai mult!

Cercetările științifice revoluționare ale dr. Dean Ornish, unul dintre autorii volumului ReSetează-te!, arată că schimbarea stilului de viață poate determina reversibilitatea evoluției [...]

Psihologie

stimă de sine

Vârsta exactă la care o persoană are cea mai mare stimă de sine. Când te simți cel mai bine în pielea ta

Deși se spune că persoanele tinere sunt cele care pot „muta munții”, studiile recente dezvăluie altceva în legătura cu stima [...]