Greșeli pe care le faci zi de zi și care te fac vulnerabil în fața virusurilor

lift
Imagine de Thomas_C_Rosenthal via Pixabay

Întreaga lume este într-o situație ce părea greu de imaginat acum câteva luni. Sănătatea oamenilor este amenințată la fiecare pas de virusul SARS-CoV-2, iar aceștia nu mai știu ce să mai facă pentru a se ține la distanță de el. Majoritatea au început să își ia măsuri de precauție stricte.

Fără să vrem facem zilnic greșeli care ne pot face să devenim vulnerabili în fața bacteriilor, germenilor, virusurilor. Pentru a evita îmbolnăvirea trebuie să fim mereu conștienți că igiena este foarte importantă și că trebuie să avem reguli pe care să le urmăm cu strictețe dacă ținem la sănătatea noastră, nu decât atunci când ne simțim amenințați.

Iată mai jos câteva greșeli pe care cei mai mulți dintre noi le facem zilnic din lipsă de timp, din cauza oboselii, din dorința de a rezolva cât mai multe sarcini, dar care ne pot costa viața în anumite momente:

  • De cele mai multe ori acolo unde vedem un lift alergăm către el în detrimentul scărilor. Fără să îți dai seama te expui unui pericol destul de mare de a contacta diverse boli: butoanele sale sunt folosite de foarte multe persoane, nimeni nu le șterge niciodată, plus că încăperea propriu-zisă a liftului este și mică și nu este nici pe departe cea mai dezinfectată.
  • Încearcă să nu mai mănânci în fața calculatorului atunci când ești la birou. Monitorul, mouse-ul sau tastatura sunt surse reale de microbi.

Încearcă să eviți pe cât posibil îmbrățișările

  • Schimbă cât mai repede îmbrăcăminte de afară imediat ce ai ajuns în casă, indiferent cât de obosit ești. Ideal este să faci și un duș rapid.
  • Cărucioarele de la magazine te ajută mult atunci când faci cumpărături, dar nici ele nu sunt deloc igienizate. Încearcă pe cât posibil, mai ales în această perioadă, să le eviți și deși poate părea un efort prea mare, ia pungile tale de acasă.
  • Atingi ATM-urile când scoți bani. Sfatul specialiștilor este să plătim mai mult cu cardul în această perioadă. Niciodată nu ai de unde să știi cine a folosit bancomatul înaintea ta. Butoanele lui sunt atinse de multe persoane zilnic, fără ca cineva să le curețe ulterior.
  • Încearcă să eviți pe cât posibil îmbrățișările, oricât de nepoliticos ai părea. Orice contact fizic cu o altă persoană te poate expune mai mult în fața virusurilor.
  • Dezinfectatul telefonului, al cheilor și al poșetei trebuie să se împământenească în rutina ta zilnică. Acestea sunt obiecte intens folosite, purtătoare de microbi în mod clar.

Dacă nu mai găsești dezinfectat în magazin, iată propunerea unui medic renumit de la noi din țară:

https://www.facebook.com/greatdoc.ro/posts/139113127648386?__xts__%5B0%5D=68.ARATaP5Xf-3KkIVmTttbSnQ4lH0GfN9aO-1VQFP-c5rQHvNtI0RyTMyplQ88nfV22bUzClGbfvaXNggLCjIw_fapkYKJwzn0vNK_RT7tPb_QFise-lfHMN_euKOeEZb8kdcwIakAB-YzY64rraP0JpNdiP51IGnr3YGqlCMLRC-hMHGMaYU1CenxgYMSK8MlUYO5RtcY5BRsaaN7o2HXYh2L5h306d3u7fKeFSGLYX8NSevO3MUWcxqfZNYeB_OSZPdVRQa5OECwcDBdO8kVwb4qnj1XzYbIMGIczFWQgafTGE9XnlAAjHNhYuVZMe5Kt981P-ayCGlOTKM8HHg0UaY&__tn__=-R

Trebuie să înțelegem importanța spălatului pe mâini, să încercăm să ne preocupăm mai multe de sănătatea noastră și să nu ne mai lăsăm pradă tentațiilor zilnice pentru că acestea ne pot transforma în victime sigure ale bacteriilor.

Nutritie si sport

3 pași pentru o dietă echilibrată. Secretul slăbitului sustenabil dezvăluit: dieta Ikanos

În zilele noastre a devenit o adevarată aventură să ai un stil de viață sănătos, iar treburile cotidiene ne ocupă [...]

Dezvoltare personala

Femeile sunt superioare bărbaților, din punct de vedere genetic! Iată ce spun cercetările!

Numite uneori cu gratitudine „sexul frumos”, femeile sunt cel mai adesea considerate „sexul slab” prin comparație cu bărbații. Această mentalitate [...]

Afectiuni

durere

Vulvodinia, ce este și cum poți ameliora simptomele ei

„Vulvo” înseamnă vulvă, iar „dynie” înseamnă durere, ceea ce înseamnă că vulvodinia se manifestă printr-o durere a vulvei. Află din [...]