Cum să-ți cureți organismul după festinul culinar de Paște?

dieta
Photo by Nathan Cowley from Pexels

În perioada sărbatorilor pascale, am avut grijă să avem de toate pe masă. Însă, ce facem după? În mod normal și obligatoriu, trebuie să luăm o pauză, de la preparatele de origine animală și să trecem la curățarea organismului.

Recomandările specialiștilor vin în întâmpinarea acestei nevoi. Iată, mai jos, cum să-ți cureți organismul după festinul culinar.

Dr. Cornel Brotac: ”Recomand să fim atenți la alimentație!”

”Nu trebuie să uităm faptul că un consum corect și suficient de apă este vital într-un proces de DETOXIFIERE, după Paște. Totodată, recomand să fim atenți la alimentație, iar fructele și legumele să reprezinte 80% din planul nostru alimentar, zilnic. Să știți că, în această situație, și o cură cu suc de mere ajută ficatul să elimine toate toxinele acumulate în această perioadă.”, spune Dr. Cornel Brotac.

Cornel Brotac
Dr. Cornel Brotac

Totuși, pe lângă dietele de detox, pentru a fi mai sănătoși, există și ozonoterapia, una dintre cele mai bune „manevre” medicale pe care le putem face asupra organismului nostru. Fie că luptăm împotriva durerii, împotriva bolilor de piele sau împotriva toxinelor acumulate de-a lungul timpului, ozonoterapia ne face să fim și mai sănătoși, și mai frumoși, și mai fericiți.

Dr. Cornel Brotac: ”Ozonul este aur pentru organism!”

„Recomand ozonoterapia, în etapa de detoxifiere, în primul rând, pentru că ozonul este aur pentru organism, ce vine cu incredibil de multe plusuri și cu niciun minus. Ozonul este natural și perfect tolerat de organism. În tratamentul cu ozon se întâmplă o regenerare intensă la nivel celular. Are loc eliminarea toxinelor acumulate în interiorul corpului. Se reduc inflamațiile. Se reglează PH-ul și se înregistrează o îmbunătățire clară a circulației sângelui”, explică medicul Cornel Brotac, Medic Specialist Recuperare, Medicina Fizică și Balneologie.

În plus, specialiștii susțin că în urma studiilor efectuate au descoperit că ozonul are proprietăți reale – antivirale, antiinflamatorii și imunomodulatorie, de reglare sistemică a homeostaziei în organism și optimizarea funcțiilor organelor și sistemelor de organe.

Citește și: Cartoful dulce. Un aliat împotriva bolilor cardiovasculare

newsletter

Sanatate

Încearcă să porți numai haine de bumbac în timpul pandemiei. Iată care este explicația

Spălatul hainelor, dezinfectarea lor este un proces care le preocupă dintotdeauna pe femei. Hainele sunt cele care intră mereu în [...]

Sanatate

scaun

Ce se întâmplă în corpul tău când stai toată ziua pe scaun

Statul pe scaun timp îndelunga este o situație des întâlnită în zilele noastre, mai ales în marile corporații, mai ales [...]

Dieta si nutritie

cheesecake

Rețetă de cheesecacke cu fructe de pădure fără coacere

Pentru această prăjitură ai nevoie în primul rând de răbdare. De ce de răbdare? Pentru că totul este făcut la [...]