Cum să-ți cureți organismul după festinul culinar de Paște?

dieta
Photo by Nathan Cowley from Pexels

În perioada sărbatorilor pascale, am avut grijă să avem de toate pe masă. Însă, ce facem după? În mod normal și obligatoriu, trebuie să luăm o pauză, de la preparatele de origine animală și să trecem la curățarea organismului.

Recomandările specialiștilor vin în întâmpinarea acestei nevoi. Iată, mai jos, cum să-ți cureți organismul după festinul culinar.

Dr. Cornel Brotac: ”Recomand să fim atenți la alimentație!”

”Nu trebuie să uităm faptul că un consum corect și suficient de apă este vital într-un proces de DETOXIFIERE, după Paște. Totodată, recomand să fim atenți la alimentație, iar fructele și legumele să reprezinte 80% din planul nostru alimentar, zilnic. Să știți că, în această situație, și o cură cu suc de mere ajută ficatul să elimine toate toxinele acumulate în această perioadă.”, spune Dr. Cornel Brotac.

Cornel Brotac
Dr. Cornel Brotac

Totuși, pe lângă dietele de detox, pentru a fi mai sănătoși, există și ozonoterapia, una dintre cele mai bune „manevre” medicale pe care le putem face asupra organismului nostru. Fie că luptăm împotriva durerii, împotriva bolilor de piele sau împotriva toxinelor acumulate de-a lungul timpului, ozonoterapia ne face să fim și mai sănătoși, și mai frumoși, și mai fericiți.

Dr. Cornel Brotac: ”Ozonul este aur pentru organism!”

„Recomand ozonoterapia, în etapa de detoxifiere, în primul rând, pentru că ozonul este aur pentru organism, ce vine cu incredibil de multe plusuri și cu niciun minus. Ozonul este natural și perfect tolerat de organism. În tratamentul cu ozon se întâmplă o regenerare intensă la nivel celular. Are loc eliminarea toxinelor acumulate în interiorul corpului. Se reduc inflamațiile. Se reglează PH-ul și se înregistrează o îmbunătățire clară a circulației sângelui”, explică medicul Cornel Brotac, Medic Specialist Recuperare, Medicina Fizică și Balneologie.

În plus, specialiștii susțin că în urma studiilor efectuate au descoperit că ozonul are proprietăți reale – antivirale, antiinflamatorii și imunomodulatorie, de reglare sistemică a homeostaziei în organism și optimizarea funcțiilor organelor și sistemelor de organe.

Citește și: Cartoful dulce. Un aliat împotriva bolilor cardiovasculare

Sarcina & bebe

bebeluș

Are numai 11 luni, dar cucerește internetul. El este cel mai tânăr influencer de pe Instagram

Are doar 1 an, dar Sean Heilimo este bebelușul care a luat cu asalt internetul în ultimele luni. S-a născut [...]

Noutati

creier

Exerciții pentru memorie, concentrare și sănătatea creierului. eBook. Descarcă-l GRATUIT

„Brain Workout. Exerciții pentru memorie, concentrare și sănătatea creierului” este un eBook lansat de clinica Neuroaxis pentru cei care-și doresc [...]

Noutati

vaccin coronavirus

Când va fi gata vaccinul anti CORONAVIRUS

Numărul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a trecut de 100.000 în întreaga lume, iar numărul deceselor depășește deja 5.000. Organizația [...]