Cum să-ți cureți organismul după festinul culinar de Paște?

dieta
Photo by Nathan Cowley from Pexels

În perioada sărbatorilor pascale, am avut grijă să avem de toate pe masă. Însă, ce facem după? În mod normal și obligatoriu, trebuie să luăm o pauză, de la preparatele de origine animală și să trecem la curățarea organismului.

Recomandările specialiștilor vin în întâmpinarea acestei nevoi. Iată, mai jos, cum să-ți cureți organismul după festinul culinar.

Dr. Cornel Brotac: ”Recomand să fim atenți la alimentație!”

”Nu trebuie să uităm faptul că un consum corect și suficient de apă este vital într-un proces de DETOXIFIERE, după Paște. Totodată, recomand să fim atenți la alimentație, iar fructele și legumele să reprezinte 80% din planul nostru alimentar, zilnic. Să știți că, în această situație, și o cură cu suc de mere ajută ficatul să elimine toate toxinele acumulate în această perioadă.”, spune Dr. Cornel Brotac.

Cornel Brotac
Dr. Cornel Brotac

Totuși, pe lângă dietele de detox, pentru a fi mai sănătoși, există și ozonoterapia, una dintre cele mai bune „manevre” medicale pe care le putem face asupra organismului nostru. Fie că luptăm împotriva durerii, împotriva bolilor de piele sau împotriva toxinelor acumulate de-a lungul timpului, ozonoterapia ne face să fim și mai sănătoși, și mai frumoși, și mai fericiți.

Dr. Cornel Brotac: ”Ozonul este aur pentru organism!”

„Recomand ozonoterapia, în etapa de detoxifiere, în primul rând, pentru că ozonul este aur pentru organism, ce vine cu incredibil de multe plusuri și cu niciun minus. Ozonul este natural și perfect tolerat de organism. În tratamentul cu ozon se întâmplă o regenerare intensă la nivel celular. Are loc eliminarea toxinelor acumulate în interiorul corpului. Se reduc inflamațiile. Se reglează PH-ul și se înregistrează o îmbunătățire clară a circulației sângelui”, explică medicul Cornel Brotac, Medic Specialist Recuperare, Medicina Fizică și Balneologie.

În plus, specialiștii susțin că în urma studiilor efectuate au descoperit că ozonul are proprietăți reale – antivirale, antiinflamatorii și imunomodulatorie, de reglare sistemică a homeostaziei în organism și optimizarea funcțiilor organelor și sistemelor de organe.

Citește și: Cartoful dulce. Un aliat împotriva bolilor cardiovasculare

Interventii si terapii

riduri

Toxina botulinică. De ce este botoxul un remediu eficient împotriva îmbătrânirii, cum se injectează și ce riscuri poate avea tratamentul?

Știm că perioada izolării a fost greoaie, pentru multe din doamnele și domnișoarele care nu au reușit să mai apeleze [...]

Timp liber

placă de păr

Știai că trebuie să faci asta în fiecare săptămână? Cum se curăță corect placa de păr

Ustensilele pe care le folosești pentru a obține un lucru sunt la fel de importante, poate chiar mai importante decât [...]

Alimente

faina

Tot ce trebuie să știm despre făină. Poate conține E-uri?

Făina este unul dintre alimentele pe care inevitabil le consumăm zilnic, fie că vorbim despre pâine, produse de patiserie sau [...]