Folia de plastic este un produs care se regăsește destul de des pe lista de cumpărături. O utilizăm mereu în bucătărie, mai ales atunci când trebuie să depozităm mâncarea în frigider. Dar există o problemă cu ea, nu-i așa? Este destul de greu de manevrat pentru că este lipicioasă.
Așa trebuie să fie ar spune majoritatea. Trebuie să se lipească bine pentru a proteja mâncarea, dar de cele mai multe ori nici nu ajungem în acest punct pentru că ea se lipește de orice altceva înainte de a ajunge pe recipientul cu mâncare.
Potrivit rd.com, problema nu este calitatea sau compania care o produce, ci felul în care este depozitată. De obicei o ținem în dulap, într-un sertar, alături de folia de aluminiu sau de hârtia de copt. Recomandările sunt însă altele pentru a ne bucura pe deplin de calitățile ei: să o depozităm în frigider. Se pare că aerul rece o va face mai ușor de manevrat, îi va schimba de fapt structura și îi va slăbi proprietățile.
Folia din plastic conține de obicei PVC sau polietilenă, materiale care devin statice atunci când sunt tăiate. Tocmai aici intervine aerul rece din frigider: multe companii producătoare adaugă adeziv în compoziție ca folia să fie și mai aderetă, dar s-a dovedit că aerul rece diminuează puterea acestor componente.
Acum că s-a aflat secretul care ne va ajuta să o desprindem mai ușor de pe rola de carton, trebuie să fim atenți la câtă avem nevoie ca să nu o irosim.
Folia de plastic este bună pentru a păstra cât mai mult timp proaspete fructele și legumele. De exemplu, o lămâie care a fost deja tăiată se poate păstra fără probleme mai mult de o săptămână în frigider dacă este învelită bine în folie de prospețime.
Ai copii? Dacă da, atunci știi ce se întâmplă în cele mai multe cazuri atunci când le oferi suc sau apă din pahar. Lichidele ajung pe podea, nu-i așa? Uită de această problemă. Acoperă recipientele cu folie de plastic bine întinsă, oferă-le un pai și situația este sub control.
Folia de prospețime te poate ajuta chiar și atunci când vrei să-ți protejezi telefonul mobil, dar nu ai avut timp să îi cumperi o husă. Înfăsoară-l bine în folie și folosește-l fără nicio grijă.
Cunoști și alte întrebuințări pentru folia de prospețime? Care sunt acestea?