Scorțișoara, utilizări și beneficii pentru organism

scorțișoară
Imagine de Steve Buissinne via Pixabay

Scorțișoara este poate unul dintre cele mai iubite ingredinte din bucătărie, așa că am decis să scriem acest articol pentru a scoate în evidență beneficiile pe care le are asupra sănătății organismului.

Pe piață se găsesc mai multe tipuri de scorțișoară: Ceylon, Cassia, Korintje sau Saigon. Cel mai bun tip de scoțișoară este însă Ceylon, spun specialiștii în nutriție.

Beneficiile scorțișoarei

Deși poate părea greu de crezut, studiile spun că oamenii care se confruntă cu fluctuații ale tensiunii arteriale au reușit să rezolve această problemă după ce au început spă folosească scorțișoara în dieta zilnică.

Scorțișoara are în compoziție substanțe antimicrobiene și anti-inflamatorii. Datorită proprietăților acestora, este utilizată de mulți ani în medicina tradițională și se spune că îmbunătățește circulația sângelui, dar contribuie și la ameliorarea problemelor digestive dacă este consumată în băuturi calde precum ceaiul.

Aceasta are un conținut mare de antioxidanți în compoziție, elemente care o transformă într-un ajutor de nădejde în cazul în care te confrunți cu dureri musculare sau dureri menstruale. Scorțișoara ameliorează inflamațiile și are un rol important în tratarea lor.

Are proprietăți antimicrobiene, anti-fungice și antivirale care ajută la întărirea sistemului imunitar. Cum în sezonul rece ne confruntăm cu răceli și gripă, nu uita că ai un aliat de nădejde în acest ingredient plăcut aromat.

Scorţişoara Ceylon ajută sistemul imunitar să lupte împotriva multor afecţiuni de la cele mai banale până la cele mai severe, fiind capabilă inclusiv să apere organismul de infecţia cu HIV.

Datorită proprietăţilor antioxidante, scorţişoara stimulează creierul, contribuind la o mai bună capacitate de concentrare şi memorare.

vegis.ro

Dacă adaugi puţină scorţişoară peste mâncare, îţi va regla zahărul din sânge, va reduce cantitatea de grăsime depozitată, instalează senzaţia de saţietate şi te va determina să mănânci porţii mai mici, deci dacp vei să scapi de câteva kilograme, nu ezita să apelezi la ea.

Scorţişoara luptă împotriva bacteriilor din cavitatea bucală ce pot provoca degradarea dinţilor, carii şi chiar respiraţie urât mirositoare.

Profită de reducerile de pe vegis.ro și cumpără o scorțișoară de calitate, din sursă sigură.

Cum se folosește scorțișoara în lume

  • Americanii folosesc scorţişoara în produse de panificaţie, deasupra salatelor de fructe sau în cereale.
  • În Orientul Mijlociu este folosită mai ales la condimentarea preparatelor din carne de pui sau miel şi în combinaţie cu curry pentru un plus de savoare.
  • În Mexic se pune scorţişoară mai ales în ciocolată.
  • Turcii îți prepară delicioasa budincă de orez tot cu scorţişoară.

Aceste lipii se fac extrem de ușor și în doar câteva minute, deci sunt ideale atunci când nu aveți prea multe idei:

Scorţişoara, contraindicaţii de folosire

Scorţişoara adevărată, Ceylon, este considerată sănătoasă şi sigură însă nu trebuie consumată în cantităţi prea mari sau pentru prea mult timp. 6 grame pe zi sunt suficiente, dar nu pentru mai mult de 6 săptămâni.

Cum se păstrează corect scorțișoara

Bețișoarele de scorțișoară se păstrează cel mai bine într-un recipient care se închide ermetic și se poate consuma în decurs de 1 an, iar scorțișoara măcinată o poți păstra la frigider, tot într-un recipient închis bine și o poți folosi în siguranță pentru cel puțin 6 luni.

Afectiuni

Doi bătrâni care stau pe o bancă și se uită la poze din tinerețe

Ce este boala alzheimer: primele simptome și cum poți să o previi

Boala Alzheimer este o tulburare a creierului care se agravează în timp. Se caracterizează prin modificări ale creierului care duc [...]

Dieta si nutritie

dieta

Vrei să slăbești, dar nu ai voință? 10 trucuri pentru persoanele leneșe

Știi că trebuie să slăbești, nu mai vrei să te dai bătut în lupta cu kilogramele, dar este dificil să [...]

Afectiuni

prezervativ

Totul despre cele mai frecvente boli cu transmitere sexuală. Chlamydia, Herpesul genital, Gonoreea, HIV, HPV, Sifilis, Trichomoniaza

Bolile cu transmitere sexuală sunt infecții cauzate de bacterii, viruși, paraziți ce se transmit în principal prin contact sexual oral, [...]