De ce pungile de chipsuri sunt mereu pe jumătate goale

chipsuri
Photo by Edu Carvalho from Pexels

Chiar dacă nu consumi în mod regulat chipsuri, cu siguranță mai cazi pradă tentației din când în când. Un răsfăț culinar nu strică niciodată, nu-i așa?

Dacă ai mâncat măcar o dată chispsuri, ai observat în mod cert că pungile sunt pe jumătate goale. Te-a pus pe gânduri acest lucru? Acestea sunt lăsate în mod intenționat așa, iar explicația este una cât se poate de logică.

Spațiul suplimentar din ambalaj există pentru ca chipsurile să nu se sfărâme. Producătorii s-au gândit să își protejeze în acest fel producția, care trece prin nenumărate modificări în timpul transportului și comercializării. Atunci când pungile sunt aranjate în spații înguste sau sunt lovite, spațiul sumplimentar din ambalaj nu face decât că păstreze chipsurile intacte.

Spațiul suplimentar din ambalaj există pentru ca chipsurile să nu se sfărâme

Aerul din pungă este de fapt azot, pentru că oxigenul poate deteriora chipsurile. Un studiu realizat în anul 1994 a demonstrat că datorită azotului, acestea rămân proaspete. Azotul este de fapt un gaz incolor, inodor, insipid, care reprezintă 78% din atmosfera planetei și care este parte componentă a tuturor organismelor vii, deci nu afectează în niciun fel sănătatea oamenilor.

Iată toţi compuşii chimici ai aerului, după volum:

  • 78.084% Azot (N2)
  • 20.947% Oxigen (O2)
  • 0.934% Argon (Ar)
  • 0.03% Dioxid de carbon (CO2)

Chiar dacă nu se ține mereu cont de ea, în anul 1966, în SUA a fost adoptată o lege care le impune producătorilor să menționeze pe ambalaj greutatea netă a produsului lor. Consumatorii sunt adesea induși în eroare de mărimea pungii în care sunt ambalate chipsurile și spun că spațiul gol este prea mare. Ei cred că dacă cumpără o pungă mai mare de chipsuri, automat vor avea parte de o cantitate mai mare de produs.

Cel mai sigur este să citim întotdeauna eticheta produsului pe care vrem să îl cumpărăm. Deşi acest azot protejează într-un fel mancarea, ne poate provoca “frustrare” și “suferință” la deschiderea ambalajului.

Timp liber

masă

Cum arată masa de Paște în lume. Mâncăruri tradiționale de pe Glob

Paștele este o sărbătoare care se petrece în familie, între prieteni, acasă, înconjurați de liniște și iubire. Nimic nu este [...]

Alimente

fast food

Ce să nu comanzi niciodată la fast-food

Produsele fast-food sunt în topul preferințelor culinare chiar și la mulți de la lansarea lor pe piață. Chiar dacă au [...]

Dieta si nutritie

Cum scăpăm rapid de kilogramele în plus acumulate de sărbători?!

Sărbătorile de iarnă sunt o perioadă de răsfăț, de mâncăruri tradiționale și de pauză în ceea ce privește exercițiile fizice, [...]