Cercetătorii au descoperit ce beneficiu minune aduce cafeaua

cafea
Photo by Pexels.com

Este din ce în ce mai clar că nu mai putem considera cafeaua ca fiind un viciu. Beneficiile acestei băuturi care ne energizează în fiecare dimineață au devenit de necontestat.

De la longevitate, un tranzit intenstinal sănătos, stoparea obezității sau prevenirea demenței, cafeaua ocupă un loc important în dieta modernă. Și are beneficii incontestabile, verificate de cercetători.

Mai exact, un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Aarhus a ajuns la concluzia că o singură ceașcă de cafea ne îmbunătățește sensibilitatea la dulce și ne diminuează sensibilitatea la alimentele amare.

Ce spun cercetătorii despre cafea?

„Descoperirile noastre oferă primele dovezi cu privire la modul în care cafeaua are impact asupra sensibilității gustului pe termen scurt și, prin urmare, la modul în care simțim și percepem produsele alimentare în urma consumului de cafea – o perspectivă importantă în contextul gastronomiei, precum și în procedurile de testare chimosenzorială”, susțin autorii studiului. 

Există o serie de alimente care ne ajută să îmbătrânim sănătos. Și tocmai aceste studii ne-ar putea arăta în ce fel de combinații am putea consuma anumite alimente sau băuturi pentru a ne dezvolta sănătos.

Mai multe beneficii ale cafele le găsiți pe constantips.ro

Citește și: Ce se poate întâmpla cu corpul tău dacă bei prea multă cafea

Noutati

Telemedicina. Cât costă și cum intri în legătură cu un medic din străinătate.

Pandemia de Coronavirus dezvoltă o ramură foarte la modă în străinătate, dar mai puțin accesibilă în România: telemedicina. Vorbim astăzi [...]

Afectiuni

(P) Recuperare rapidă post operație hernie de disc! Iată cum!

Ce presupune recuperarea medicală a herniei de disc? Cum poți beneficia de o recuperare rapidă și ce intervenție minim invazivă [...]

Afectiuni

Dr. Gheorghe Niță

Cancerul de prostată – care sunt factorii de risc care pot declanșa apariția acestuia. Poate fi transmis ereditar?

Cancerul de prostată este al doilea cancer, după cancerul de plămân, întâlnit la bărbat la nivel mondial și ocupă locul [...]