Este din ce în ce mai clar că nu mai putem considera cafeaua ca fiind un viciu. Beneficiile acestei băuturi care ne energizează în fiecare dimineață au devenit de necontestat.
De la longevitate, un tranzit intenstinal sănătos, stoparea obezității sau prevenirea demenței, cafeaua ocupă un loc important în dieta modernă. Și are beneficii incontestabile, verificate de cercetători.
Mai exact, un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Aarhus a ajuns la concluzia că o singură ceașcă de cafea ne îmbunătățește sensibilitatea la dulce și ne diminuează sensibilitatea la alimentele amare.
„Descoperirile noastre oferă primele dovezi cu privire la modul în care cafeaua are impact asupra sensibilității gustului pe termen scurt și, prin urmare, la modul în care simțim și percepem produsele alimentare în urma consumului de cafea – o perspectivă importantă în contextul gastronomiei, precum și în procedurile de testare chimosenzorială”, susțin autorii studiului.
Există o serie de alimente care ne ajută să îmbătrânim sănătos. Și tocmai aceste studii ne-ar putea arăta în ce fel de combinații am putea consuma anumite alimente sau băuturi pentru a ne dezvolta sănătos.
Mai multe beneficii ale cafele le găsiți pe constantips.ro