Cercetătorii au descoperit ce beneficiu minune aduce cafeaua

cafea
Photo by Pexels.com

Este din ce în ce mai clar că nu mai putem considera cafeaua ca fiind un viciu. Beneficiile acestei băuturi care ne energizează în fiecare dimineață au devenit de necontestat.

De la longevitate, un tranzit intenstinal sănătos, stoparea obezității sau prevenirea demenței, cafeaua ocupă un loc important în dieta modernă. Și are beneficii incontestabile, verificate de cercetători.

Mai exact, un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Aarhus a ajuns la concluzia că o singură ceașcă de cafea ne îmbunătățește sensibilitatea la dulce și ne diminuează sensibilitatea la alimentele amare.

Ce spun cercetătorii despre cafea?

„Descoperirile noastre oferă primele dovezi cu privire la modul în care cafeaua are impact asupra sensibilității gustului pe termen scurt și, prin urmare, la modul în care simțim și percepem produsele alimentare în urma consumului de cafea – o perspectivă importantă în contextul gastronomiei, precum și în procedurile de testare chimosenzorială”, susțin autorii studiului. 

Există o serie de alimente care ne ajută să îmbătrânim sănătos. Și tocmai aceste studii ne-ar putea arăta în ce fel de combinații am putea consuma anumite alimente sau băuturi pentru a ne dezvolta sănătos.

Mai multe beneficii ale cafele le găsiți pe constantips.ro

Citește și: Ce se poate întâmpla cu corpul tău dacă bei prea multă cafea

Nutritie si sport

apă

Cum poți face la tine acasă apă alcalină. Află ce beneficii are

Chiar dacă beneficiile apei alcaline reprezintă un subiect controversat și intens discutat și este cunoscut faptul că nici măcar toți [...]

Alimente

mâncare

Alimente care cresc imunitatea corpului

Există alimente de bază pe care trebuie să le incluzi frecvent în meniul tău pentru a avea o imunitate bună. [...]

Noutati

lumen

Zece invenții medicale primesc sprijin pentru lansarea rapidă pe piață

EIT Health a anunțat câștigătorii Headstart, una dintre competițiile sale emblematice în domeniul sănătății. Zece noi start-up-uri din Europa Centrală, [...]