5 plante care previn și țin la distanță indigestia

balonare
Photo by FreePik

Durerile abdominale și durerile de dinți sunt poate cele mai des întâlnite probleme ale oamenilor, alături desigur de durerile de cap. Toate acestea se întâmplă din cauza unui singur lucru: lipsa timpului.

Fie că vorbim despre faptul că nu avem timp să mâncăm, că nu mâncăm ce trebuie, că suntem într-o stare continuă de agitație, toate acestea conduc către afecțiuni minore precum cele enumerate mai sus. Efectele lor asupra organismului pot cauza însă probleme mari. Mâncarea este cauza principală a discomfortului în cazul oamenilor.

De cele mai multe ori, plantele sunt adevărate farmacii și nu trebuie decât să avem încredere în efectele lor terapeutice și să le utilizăm ori de câte ori ne confruntăm cu stări ce ne perturbă activitatea zilnică. Pentru a evita astfel de situații, iată câteva plante care pot preveni indigestia, o stare ce poate avea efecte vizibile asupra noastră:

Ghimbir

Ghimbirul conține calciu, fier, magneziu, mangan și potasiu, proteine, carbohidrați, fibre, vitamina C, E și B6. Acesta acționează asupra proteinelor și le descompune, astfel încât digestia să se facă mai repede și stomacul să se elibereze de gaze. Atunci când consumi mâncăruri grase, apelează la ghimbir fiindcă el stimulează producția de salivă și poți înghiți mai ușor.

Coriandru

Ajută și el la evitarea balonării și previne indigestia. Uleiul care se obține din semințele de coriandru are proprietăți analgezice, antispasmotice și afrodisiace, iar substanțele pe care le conține frunza de coriandru ajută la tratarea Salmonelei, o bacterie care afectează tractul intestinal.

Dafin

Frunzele de dafin conțin minerale, vitamine și un ulei care se numește cineol și care este cunoscut pentru efectele antiseptice și antioxidante. Datorită acestui ulei, coriandrul se află pe lista plantelor care previn indigestia, dar mai este apreciat și pentru rolul său anti-cancerigen.

Busuioc

Busuiocul este bogat în vitamna A, K și C și este o sursă importantă de calciu, fier și magneziu. Planta este un ajutor de nădejde atunci când te confrunți cu probleme ale stomacului sau când nu ai apetit alimentar.

Chimen

Chimenul este cunoscut pentru tratarea gastritei și a constipației. Acesta este bogat în minerale, vitamine și fibre.

Cele enumerate mai sus sunt numai câteva dintre remediile lăsate de natură pentru a ajuta organismul uman. Trebuie doar să le protejăm pentru a le avea în continuare, dar și să avem încredere în efectele lor atunci când situația o impune. 

Citește și: VIDEO. Cea mai simplă metodă de a curăța rodia. Trucul care face înconjurul internetului

Dieta si nutritie

O femeie care se cântărește și are multe alimente sănătoase în jurul ei

Alimente sănătoase de consumat pentru a pierde în greutate, potrivit experților

Dacă încerci să slăbești, s-ar putea să fii tentată să reduci caloriile, dar mâncarea prea puțină îți poate pune sănătatea [...]

Sanatate

Coronavirus

Covid-19 are noi simptome? Ce spun specialiștii

Febră mare, tuse seacă, respirație îngreunată. Acestea au fost primele simptome anunțate de Organizația Mondială a Sănătății ca fiind definitorii [...]

Lifestyle

tatuaj

Imagini ÎNAINTE și DUPĂ eliminarea unui tatuaj de pe piele

Tatuajele sunt desene care se realizează pe piele, iar cei care optează pentru ele și aleg să-și deseneze permanent pielea, [...]