Pentru a vedea ce se ascunde de fapt în iluzia optică din imaginea de mai sus trebuie să te concentrezi foarte bine pentru că nu toți cei care s-au uitat la ea, au văzut animalul. Tu ai reușit să îți dai seama despre ce este vorba?
Potrivit celor care se ocupă cu acest fel de imagini, ai nevoie de mici trucuri pentru a putea vedea ce se ascunde de fapt în spatele liniilor trasate în zig zag. Închiderea ochilor pe jumătate ar fi unul dintre trucuri, la fel ca atunci când încercci să îți dai seama ce forme mai fac norii pe cer. Se pare că acesta este și principiul de bază al iluziilor optice.
În imaginea de mai sus stă ascuns un animal în spatele liniilor negre și albe. Nu toată lumea a reușit să îl perceapă. Ai nevoie de o bună concentrare pentru a-ți da seama ce se ascunde acolo, ce înfățisează desenul din spatele imaginii alb negru. Este mai presus de imaginație nu-i așa?
Dacă încă nu ai reușit să îți dai seama ce desen este, atunci îți spunem că este vorba despre un urs panda, animalul care apare în logo-ul organizației World Wide Fund.
Iluziile optice sunt imagini care se folosesc de jocuri de culori, lumină și modele diverse pentru a păcăli creierul. Informațiile „culese” de ochi sunt procesate de creier și creează o percepție care, în realitate, nu se potrivește cu imaginea reală.
Percepția ține de interpretarea a ceea ce noi „luăm” din lumea înconjurătoare prin intermediul văzului. Iluziile optice sunt posibile deoarece creierul încearcă să interpreteze ceea ce vedem și încearcă să dea un sens lumii din jurul nostru.
E momentul să-i dai o mână de ajutor organismului oferindu-i o alimentație gândită pentru un creier sănătos. Principiul e simplu: alege alimentele bogate în substanțe care au efecte neuro-protectoare și care îmbunătățesc circulația impulsului nervos. Vezi mai jos lista alimentelor care ajută creierul să funcționeze bine și-l mențin în formă: