Cine este Marie Kondo și ce metodă a facut-o celebră peste noapte

marie kondo
Imagine via Youtube Marie Kondo

Marie Kondo este o femeie de origine japoneză care a scris o carte, are un show difuzat de Netflix și este un adevărat fenomen în întreaga lume. Acesta îi ajută și îi încurajează pe oameni să se bucure mai mult de obiectele materiale pe care le au deja și să fie puțin mai organizați, iar ea promite că dacă se vor ține de aceste două principii, viața lor va fi una mai bună.

Cărțile sale sunt despre metoda KonMari, iar cu ajutorul ei îți poți organiza un spațiu drag pe baza a trei principii: simplifică, organizează și depozitează. Marie consideră că pentru a avea o locuință organizată ai nevoie ca acțiunile tale să fie organizate într-o ordine corectă în primul rând. Ea îi îndeamnă pe oameni să păstreze numai obiectele la care țin cu adevărat.

Japoneza consideră că dacă reușești să te organizezi după metoda propusă de ea, nu numai că vei avea o locuință perfectă, ea spune că viața ta se va schimba complet, că vei avea mai multă energie, vei căpăta mai multă încredere în tine, iar succesul își va face și el apariția dacă îți lipsea din carieră.

Ce înseamnă metoda KonMari

Marie Kondo propune împăturirea și depozitarea hainelor pe verticală, o metodă ce poate fi adaptată pentru rafturi cu ajutorul unor cutii sau separatoare care să permită o mai bună vizibilitate a obiectelor de îmbrăcăminte.

Tânăra care a inspirat o mulțime de oameni din întreaga lume mai recomandă ca atunci când faci ordine să nu mai organizezi o cameră, ci să aranjezi totul pe categorii. Când faci selecția ea spune că următoarea ordine este cea corectă: îmbrăcăminte, cărți, documente, altele, amintiri. Pentru obiectele cu valoare sentimentală, Marie propune să le lași ultimele, după ce deja te-ai familiarizat cu metoda ei.

Cine este de fapt Marie Kondo

  • Deși cartea „The Life-Changing Magic of Tidying Up” a fost publicată în anul 2014, aceasta se bucură abia acum de succes, după ce un reporter al revistei Times a scris despre ea.
  • Marie Kondo și-a fondat compania când avea numai 19 ani, iar în anul 2015, aceasta era deja inclusă de revista Times pe lista celor mai influente 100 de persoane din lume.
  • Într-un interviu, Kondo a declarat că la vârsta de 15 ani a auzit o „voce misterioasă, ca un zeu al organizării, care mi-a spus să mă uit mai atent la lucrurile mele”.
  • Marie Kondo este căsătorită cu Takumi Kawahara, cel alături de care a pus baza afacerii sale de succes și împreună au 2 copii.
  • Nu îi plac pantalonii și a încetat să îi mai poarte deoarece „cu câțiva ani în urmă au încetat să-mi aducă bucurie”.
newsletter

Sanatate

maini

Pitiriazis, boala care apare primăvara și care se vindecă de la sine

Pitiriazisul rozat, adică înrosirea difuză a pielii, este una dintre afecțiunile cu rată mare de apariție primăvară. Tratamentul vizează doar [...]

Timp liber

facebook

Ce înseamnă noul avatar de pe Facebook și ce trebuie să faci ca să îl poți crea

Facebook a lansat de curând o nouă funcție care a fost imediat pe placul utilizatorilor: avataruri similare cu Bitmoji de [...]

Sanatate

ureche

Și ție îți țiuie urechile destul de des? Vezi ce înseamnă și când este cazul să te îngrijorezi

Dacă se întâmplă să auzi des sunete sau zgomote pe care nimeni din jurul tău nu le aude, atunci s-ar [...]