Experimentul care a îngrozit internetul. Ce iese din căpșuni dacă le ții în apă cu sare

căpșiuni
Imagine de Couleur via Pixabay

Tik Tok este la modă în această perioadă, iar internauții se distrează de minune în timp ce realizează diverse filmulețe amuzante cu melodii care de care mai ritmate, dar se pare că zilele acestea totul este la un alt nivel.

O nouă provocare este cea mai nouă atracție a aplicației, dacă putem să o numim așa. Utilizatorii au descoperit că dacă bagă fructele de căpșuni într-un mix de apă cu sare încep să iasă din ele mici viermișori.

Astfel de filmulețe au apărut din ce în ce mai multe pe conturile de Tik Tok. Internauții își pun căpșunile în apă cu sare înainte să le mănânce și asta pentru că au aflat că din ele ies niște viermi mici. Chiar dacă acest lucru nu se întâmplă chiar la toate căpșunile, este posibil spun specialiștii.

Există chiar şi un haştag dedicat acestei experienţe. Clipurile video cu haştagul #strawberrybugs au înregistrat peste 10 milioane de vizualizări.

Acesștia au explicat că viermișorii sunt de fapt larve de drosofilă, un tip de muscă, și că nu sunt deloc periculoși pentru oameni: „Dacă mâncați produse proaspete, mâncați și viermișori. Câteodată noi glumim și spunem că nu e decât un pic de proteină în plus 🙂 Dar, da, e adevărat, în fructele proaspete trăiesc tot felul de organisme, însă dacă le consumați nu vi se va face rău„, spune profesorul Greg Loeb, entomolog şi profesor de la Universitatea Cornell, New York.

Cu siguranţă am mâncat fructe cu astfel de chiriaşi nedoriţi de multe ori până acum, fără să conştientizăm acest lucru, dar, așa cum spune profesorul de mai sus, aceştia sunt inofensivi şi nu cauzează probleme gastrointestinale.

Odată ştiut acest lucru, nu putem totuşi să spunem că vom mai savura la fel căpșunele, nu-i așa?

newsletter

People

Dr. Ruxandra Dumitrescu

Dr. Ruxandra Dumitrescu, medic primar în obstetrică-ginecologie: ”Femeile gravide nu sunt mai predispuse la infecția cu SARS-coV 2”

Medicul primar în obstetrică-ginecologie, Dr. Ruxandra Dumitrescu, este recunoscut atât în țară, cât și în străinătate pentru super specializarea sa [...]

Noutati

vaccin coronavirus

Când va fi gata vaccinul anti CORONAVIRUS

Numărul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a trecut de 100.000 în întreaga lume, iar numărul deceselor depășește deja 5.000. Organizația [...]

Alimente

folie

De ce nu e bine să păstrezi folia de prospețime în dulap. Sigur nu te aștepți la ce urmează

Folia de prospețime este un produs care se regăsește destul de des pe lista de cumpărături. O utilizăm mereu în [...]