Experimentul care a îngrozit internetul. Ce iese din căpșuni dacă le ții în apă cu sare

căpșiuni
Imagine de Couleur via Pixabay

Tik Tok este la modă în această perioadă, iar internauții se distrează de minune în timp ce realizează diverse filmulețe amuzante cu melodii care de care mai ritmate, dar se pare că zilele acestea totul este la un alt nivel.

O nouă provocare este cea mai nouă atracție a aplicației, dacă putem să o numim așa. Utilizatorii au descoperit că dacă bagă fructele de căpșuni într-un mix de apă cu sare încep să iasă din ele mici viermișori.

Astfel de filmulețe au apărut din ce în ce mai multe pe conturile de Tik Tok. Internauții își pun căpșunile în apă cu sare înainte să le mănânce și asta pentru că au aflat că din ele ies niște viermi mici. Chiar dacă acest lucru nu se întâmplă chiar la toate căpșunile, este posibil spun specialiștii.

Există chiar şi un haştag dedicat acestei experienţe. Clipurile video cu haştagul #strawberrybugs au înregistrat peste 10 milioane de vizualizări.

Acesștia au explicat că viermișorii sunt de fapt larve de drosofilă, un tip de muscă, și că nu sunt deloc periculoși pentru oameni: „Dacă mâncați produse proaspete, mâncați și viermișori. Câteodată noi glumim și spunem că nu e decât un pic de proteină în plus 🙂 Dar, da, e adevărat, în fructele proaspete trăiesc tot felul de organisme, însă dacă le consumați nu vi se va face rău„, spune profesorul Greg Loeb, entomolog şi profesor de la Universitatea Cornell, New York.

https://www.youtube.com/watch?v=4sLvaDihuFs&feature=emb_logo

Cu siguranţă am mâncat fructe cu astfel de chiriaşi nedoriţi de multe ori până acum, fără să conştientizăm acest lucru, dar, așa cum spune profesorul de mai sus, aceştia sunt inofensivi şi nu cauzează probleme gastrointestinale.

Odată ştiut acest lucru, nu putem totuşi să spunem că vom mai savura la fel căpșunele, nu-i așa?

Alimente

bicarbonat

Bicarbonatul de sodiu, beneficiile și riscurile fatale ale prafului minune din bucătărie

Bicarbonatul de sodiu este în utimul timp promovat ca un produs bun la orice, care are beneficii multiple, deși scopul [...]

Sarcina & bebe

pufuleți

Pufuleții, un risc pentru sănătatea copiilor. Iată cât de periculoși sunt

Pufuleții se numără printre cele mai adorate gustări atât de către copii, cât și de către adulți, dar sunt puțini [...]

Timp liber

masă

Cum arată masa de Paște în lume. Mâncăruri tradiționale de pe Glob

Paștele este o sărbătoare care se petrece în familie, între prieteni, acasă, înconjurați de liniște și iubire. Nimic nu este [...]