Top 3 țări cu cele mai sănătoase alimente

Chile.

George Institute for Global Health a realizat anul trecut un studiu care are rezultate mai mult decât surprinzătoare: Marea Britanie este țara cu cele mai sănătoase alimente.

Cercetarea științifică s-a concentrat pe cele mai sănătoase alimente și băuturi din lume și a demonstrat că în Marea Britanie există cea mai ridicată calitate a ingredientelor, chiar dacă despre cetățenii acestei țări nu se poate spune că sunt cei mai sănătoși. În cadrul studiului au fost analizate peste 400.000 de produse din peste douăzeci de teritorii și cercetătorii au analizat amănunțit mai multe aspecte pentru fiecare produs în parte: nivelul de zahăr, conținutul de grăsimi.

Specialiștii au utilizat sistemul de rating Health Star System când au făcut analiza produselor, iar alimentele au primit un rating de 0,5 din 5 stele. Marea Britanie a avut cel mai mare rating, 2,83 de stele, pe locul doi clasându-se Statele Unite cu 2,82 de stele, iar pe locul trei Australia cu 2,81 stele.

China că este țara cu cele mai sănătoase băuturi

India, China și Chile sunt însă țările cu cele mai scăzute ratinguri în ceea ce privește calitatea mâncării, cu rezultate de 2,27, 2,43 și 2,44.

Dacă ar fi însă să separăm mâncarea de băuturi, putem spune despre China că este țara cu cele mai sănătoase băuturi, obținând un rating de calitate de 2,9, dar au pierdut la calitatea alimentelor unde au obținut un calificativ de numai 2,39.

Rezultatele au luat pe toată lumea prin surprindere am putea spune. Despre Marea Britanie și Statele Unite se știe că sunt țări cu un consuma mare de fast food, dar se pare că educația alimentară începe să-și spună cuvântul. Chiar și așa, un lucru este cert: dacă vrei să ai grijă de sănătatea ta cu adevărat nu trebuie să te preocupe numai alimentele considerate sănătoase și felul în care ele sunt preparate, ci și originea lor, starea în care se află, cum au fost depozitate și transportate și cât de mult au suferit modificări în procesul de producție și ambalare.

Timp liber

Ducii de Sussex

Archie, bebelușul regal, a împlinit un an. Ce mesaj i-a transmis regina Elizabeth

Fiul lui Meghan Markle și a Prințului Henry a împlinit vârsta de un an și în ciuda faptului că părinții [...]

Psihologie

copil

Ce se întâmplă cu relația părinte – copil, în perioada de izolare la domiciliu?

Glumele pe care le vedem în Social Media cu părinții care, practic, nu mai rezistă să stea în casă cu [...]

Dieta si nutritie

Foccacia art, noul trend culinar de pe Instagram

Foccacia art s-a născut ca o provocare pe Instagram, iar la scut timp de la primele postări de acest fel [...]